Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ζήτησαν οι ‘Ελληνες τραπεζίτες από τον Τόμσεν – Συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον

Τι ζήτησαν οι ‘Ελληνες τραπεζίτες από τον Τόμσεν – Συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον

Να περιμένουν τα «στρες τεστ» των τραπεζών, πριν αρχίσουν να υποθέτουν αριθμούς, ζήτησαν οι Ελληνες τραπεζίτες από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Τρία θέματα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόμσεν έθεσε τρία θέματα στους τραπεζίτες:

Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες

Αναδιάρθρωση χρέους και

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Οι Έλληνες τραπεζίτες φέρονται να είπαν στον κ. Τόμσεν να μην υποθέτουν νούμερα της τάξης των 5 ή 10 δις ευρώ ή άλλα για την ανακεφαλαιοποίηση που πιθανώς να χρειασθούν οι τράπεζες αλλά να περιμένουν τα στρες τεστ.

Επίσης του παρουσίασαν το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων που προχωρά αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί αγορά σε μία νύχτα, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και προέδρου της Eurobank, Νικ. Καραμούζη, αλλά και των υπολοίπων μελών του προεδρείου της ΕΕΤ, μαζί με τον κ. Π. Τόμσεν αλλά και τη Ρ.Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, που είναι οι αρμόδια Επίτροπος για τις ελληνικές τράπεζες.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ.Γ.Χατζηνικολάου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Χρ. Μεγάλου, οι εντεαλμένοι γενικοί διευθυντές της Alpha Bank, κ. Α.Θεοδωρίδης και Β.Ψάλτης.

Σχετικά άρθρα