Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρυθμό ανάπτυξης 2,1% «βλέπει» στην Ευρωζώνη ο ΟΟΣΑ

Ρυθμό ανάπτυξης 2,1% «βλέπει» στην Ευρωζώνη ο ΟΟΣΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Οικονομική Ανάπτυξη, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ),

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπου 3,5% φέτος και στο 3,7% το 2018, προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην ενδιάμεση έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές.

Οι προβλέψεις αυτές του ΟΟΣΑ είναι ελαφρά βελτιωμένες σε σχέση με την έκθεση του Ιουνίου. Για την Ευρωζώνη, ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του στο 2,1% για φέτος (από 1,8% τον Ιούνιο) και στο 1,9% για το 2018 (από 1,8%) έναντι 1,8% το 2016.

Η ανοδική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έχει γίνει πιο συγχρονισμένη μεταξύ των χωρών, σημειώνει ο ΟΟΣΑ, αλλά προειδοποιεί ότι δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί μία ισχυρή και διατηρήσιμη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

«Η ανάκαμψη των επιχειρηματικών επενδύσεων και του εμπορίου παραμένει χαμηλότερη από αυτή που απαιτείται για να διατηρηθεί μία υγιής αύξηση της παραγωγικότητας.

Οι αυξήσεις των μισθών είναι απογοητευτικές, κρατώντας τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα», αναφέρει η έκθεση.

«Στην Ευρωζώνη, η αύξηση του ΑΕΠ ξεπέρασε τις προσδοκίες στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και απέκτησε ευρύτερη βάση μεταξύ των χωρών της, σε ένα περιβάλλον αύξησης των ποσοστών απασχόλησης, χαλαρής νομισματικής πολιτικής και μειωμένης πολιτικής αβεβαιότητας», σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

Σχετικά άρθρα