Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΓΣΕΒΕΕ: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΓΣΕΒΕΕ, Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις,

Βελτίωση των οικονομικών δεικτών και σημάδια επιστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κανονικότητα προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα.

Τονίστηκε ωστόσο ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα παραμένουν και ότι επιβάλλεται η λήψη στοχευμένων μέτρων για την στήριξη των ΜΜΕ.

Ειδικότερα από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία MARC σε δείγμα 1006 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα, στο διάστημα από 10 ως 20 Ιουλίου, προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής:

-Ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τις ΜΜΕ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας. Οι προσδοκίες για την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο διατηρούν αρνητικό πρόσημο αλλά σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις από το Φεβρουάριο του 2015.

-Για κάθε μία απόλυση καταγράφεται για πρώτη φορά μια πρόσληψη ενώ οι επιχειρήσεις που δήλωσαν ότι αύξησαν το προσωπικό τους προσέλαβαν περισσότερα άτομα από εκείνες που δήλωσαν ότι απέλυσαν. Επιβεβαιώνεται επίσης η τάση επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και υποκατάστασης των θέσεων πλήρους απασχόλησης από μερικής.

Σχετικά άρθρα