Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Japonica Partners: Η Ελλάδα κέρδισε στο χθεσινό Eurogroup ελάφρυνση χρέους 14 δισ. ευρώ

Japonica Partners: Η Ελλάδα κέρδισε στο χθεσινό Eurogroup ελάφρυνση χρέους 14 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αναδιάρθρωση Χρέους, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Κούρεμα Χρέους, Μνημόνιο,

Η Ελλάδα κέρδισε στο χθεσινό Eurogroup ελάφρυνση χρέους 14 δισ. ευρώ που θα μειώσει το καθαρό χρέος της κατά περίπου το ίδιο ποσό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεθνής επενδυτική εταιρεία Japonica Partners, η οποία συγχαίρει την Ελλάδα για αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, σημειώνει η εταιρεία, η ελάφρυνση και η μείωση του καθαρού χρέους της Ελλάδας αντανακλούν την αναχρηματοδότηση χρέους της υψηλότερου επιτοκίου που ωριμάζει με χρέος που η λήξη του πλησιάζει τα 40 χρόνια και τα επιτόκιά του είναι στο εύρος του 1%, την επαναφορά της συμφωνίας για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA/SMP), την αναστολή πληρωμής τόκων και την επιπλέον επέκταση των λήξεων έως και 15 χρόνια.

Με βάση το ελληνικό ΑΕΠ στο τέλος του 2016, το οποίο ανερχόταν στα 176 δισ. ευρώ, η ελάφρυνση και η μείωση του καθαρού χρέους αντιστοιχεί στο 8% περίπου του ΑΕΠ.

Ο Πωλ Καζάριαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Japonica Partners, δήλωσε ότι «πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στην Ελλάδα για αυτή την τεράστια επιτυχία να κερδίσει 14 δισ. ευρώ σε ελάφρυνση χρέους και μείωση του καθαρού χρέους της κατά περίπου το ίδιο ποσό».

Η Japonica Partners συγχαίρει, επίσης, την Ελλάδα για τη σημαντική πρόοδο που έκανε στην πιο σημαντική κρατική μεταρρύθμιση, που είναι η χρηματοοικονομική διαχείριση του Δημοσίου.

Σχετικά άρθρα