Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουραγός η Ελλάδα στην ψηφιακή οικονομία – Απογοητευτικές επιδόσεις

Ουραγός η  Ελλάδα στην ψηφιακή οικονομία – Απογοητευτικές επιδόσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ψηφιακή Οικονομία,

Τρίτη από το τέλος μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα, όσον αφορά τις επιδόσεις της στην ψηφιακή οικονομία.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας για το 2017 (DESI) που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που παρουσιάζει τις επιδόσεις των 28 κρατών-μελών σε ένα μεγάλο φάσμα τομέων, από τη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές δεξιότητες μέχρι την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ευρώπη σημειώνει πρόοδο αλλά το χάσμα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο μεταξύ των προηγμένων ψηφιακά χωρών και των χωρών με τις χαμηλότερες επιδόσεις.

Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και επενδύσεις για την πλήρη αξιοποίηση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ολλανδία προηγούνται φέτος ως προς τον δείκτη DESI και έπονται το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία.

Οι τρεις ψηφιακοί «πρωταθλητές» της ΕΕ είναι και παγκόσμιοι πρωταθλητές έχοντας ξεπεράσει τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Σλοβακία και η Σλοβενία είναι οι χώρες της ΕΕ που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο.

Παρά τις κάποιες βελτιώσεις, αρκετά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, εξακολουθούν να υστερούν όσον αφορά το ψηφιακό τους περιβάλλον σε σύγκριση με άλλα κράτη-μέλη.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας είναι ένας σύνθετος δείκτης για τη μέτρηση της προόδου στον ψηφιακό τομέα.

Σχετικά άρθρα