Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νέες απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τράπεζες, Χρηματιστήριο,

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν χαμηλότερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αύξησαν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πιο σύντομα από ότι αναμενόταν.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,58%, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε πτώση 0,34%, ο DAX υποχώρησε 0,90%, ο CAC 40 έκλεισε 0,57% χαμηλότερα, ενώ στο -0,67% και στο -0,29% έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MΙΒ, αντίστοιχα.

Οι κινήσεις πώλησης στις ευρωπαϊκές μετοχές επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ADP για την απασχόληση στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, τα οποία έδειξαν πως 215.000 θέσεις εργασίας είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 173.000 θέσεων εργασίας.

Εν τω μεταξύ, οι τραπεζικές μετοχές είδαν ένα sell-off της τάξης του 1,5%, μετά την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 1,71 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε οκτώ διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για συμμετοχή σε καρτέλ χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων.

Οι τράπεζες στις οποίες θα επιβληθεί πρόστιμο είναι οι Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, η JPMorgan και η Societe Generale. Η Deutsche Bank πρέπει να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο για συνωμοσία στην χειραγώγηση, ύψους 725 εκατ. ευρώ ενώ η RBS πρέπει να καταβάλει συνολικά 391 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα