Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καμπάνες» σε Deutsche Bank, SocGen, RBS και JPMorgan από την Κομισιόν

«Καμπάνες» σε Deutsche Bank, SocGen, RBS και JPMorgan από την Κομισιόν
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Χοακίν Αλμούνια,

Πρόστιμα – ρεκόρ, συνολικού ύψους 1,71 δισ. ευρώ, επέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε οκτώ διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για συμμετοχή σε καρτέλ χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων.

Στην υπόθεση εμπλέκονται μεγάλες τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η RBS, η Societe Generale, η JPMorgan και η Barclays, στην οποία όμως δεν επιβλήθηκε πρόστιμο καθώς η ίδια αποκάλυψε τη σύσταση του καρτέλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, στην Deutsche Bank επιβλήθηκε πρόστιμο 725 εκατ. ευρώ, που είναι και το μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Στη Societe Generale επιβλήθηκε πρόστιμο 446 εκατ. ευρώ, στην RBS 391 εκατ. ευρώ και στην JPMorgan 80 εκατ. ευρώ.

«Αυτό που σοκάρει όσον αφορά τα σκάνδαλα των επιτοκίων Libor και Euribor δεν είναι μόνο η χειραγώγηση των δεικτών αναφοράς, η οποία αντιμετωπίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις εποπτικές χρηματοπιστωτικές αρχές, αλλά επίσης η συνεννόηση μεταξύ τραπεζών που υποτίθεται ότι ανταγωνίζονται μεταξύ τους», αναφέρει ο επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα