Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

X. Θεοχάρης: Πιθανώς να επανεξετάσουμε τις αιτήσεις όσων δεν πήραν μέρισμα για λίγα ευρώ

X. Θεοχάρης: Πιθανώς να επανεξετάσουμε τις αιτήσεις όσων δεν πήραν μέρισμα για λίγα ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοινωνικό Μέρισμα, Χάρης Θεοχάρης,

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Ωστόσο, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τυχόν αλλαγών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΊ, ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε επίσης ότι το μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων.

Σε ότι αφορά την έως τώρα πορεία της διαδικασίας των αιτήσεων, ο κ. Θεοχάρης είπε πως προχωρά «ομαλά» και μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις. Αντίθετα, έχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ. Θεοχάρης, εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε ξανά πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.

Σχετικά άρθρα