Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέλαση υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών στον Τζορτζ Σόρος

Παρέλαση υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών στον Τζορτζ Σόρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μαυραγάνης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νότης Μηταράκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Τζορτζ Σόρος, Φίλιππος Σαχινίδης,

Έξι εν ενεργεία υπουργοί, ένας πρώην υπουργός, 2 τραπεζίτες και άλλοι 70 παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου παρέλασαν στο γεύμα – συζήτηση που παρέθεσε ο γνωστός Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Capital:

Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης. Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.

Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.

Το “μενού” της συζήτησης αποτελείτο από την οικονομική κατάσταση της χώρας, τη δυναμική του ευρώ, την γεωπολιτική κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία, τις ενεργειακές προοπτικές (σ.σ. από εφοπλιστές τέθηκε και το κόστος ενέργειας).

Ο κ. Σόρος μίλησε για βελτίωση της ελληνικής οικονομικής εικόνας και εμφανίσθηκε πρόθυμος να συμβάλλει επενδυτικά.

Σχετικά άρθρα