Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Αυθαίρετο το νομοθέτημα για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων

Μίχαλος: Αυθαίρετο το νομοθέτημα για τις αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Αυθαίρετο νομοθέτημα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μίχαλος δήλωσε:

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε δυσάρεστα τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, παρά το γεγονός ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί κατά τη διαβούλευση και κατέθεσε στη Βουλή ένα αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες.

Το νέο νομοθέτημα αν δεν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη. Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις του σε ό,τι αφορά το πεδίο εφαρμογής του, τις αναγκαίες διαδικασίες και τα όργανα εφαρμογής κινούνται σε ένα ασαφές περιβάλλον. Για να καταστεί εφαρμόσιμο, θα απαιτηθούν εκατοντάδες νέες ρυθμίσεις που αφορούν όλο το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για τον τρόπο διενέργειας του ελέγχου και της εποπτείας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προβλέπονται απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών για τη διαπίστωση παραβάσεων του νόμου και να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές».

Σχετικά άρθρα