Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις αρχές του 2017 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Στις αρχές του 2017 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lamda Development, Αεροδρόμιο Ελληνικού, Ιδιωτικοποιήσεις, Σπύρος Λάτσης,

Οι μπουλντόζες είναι έτοιμες να μπουν, στις αρχές του 2017, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη.

«Στο μεσοδιάστημα, η κοινοπραξία (Lamda, Fosun, Eagle Hills) είναι πρόθυμη να παράσχει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις – εάν ζητηθούν – προκείμενου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι έχουν ήδη εκπονηθεί οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές μελέτες του έργου, συνολικού κόστους άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο της Ευρώπης

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε ότι «το έργο ξεκινά με την πλήρη εκκαθάριση της συνολικής έκτασης των 6.200 στρεμμάτων και σε χρονικό διάστημα έξι – εννέα, η έκταση θα είναι έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναπλάσεις, με πρώτο έργο τη δημιουργία του μεγαλύτερου παραλιακού πάρκου στην Ευρώπη, έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που θα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς».

«Η έναρξη των έργων σηματοδοτεί την ενίσχυση κλάδων που έχουν πληγεί καίρια από την κρίση, όπως των κατασκευών, της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας, του κλάδου αλουμινίου, των προμηθευτών και μεταφορών» πρόσθεσε, στο ίδιο ύφος.

Σχετικά άρθρα