Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τρόικα τρώει τις σάρκες των χωρών που… σώζει!

Η Τρόικα τρώει τις σάρκες των χωρών που… σώζει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Economist, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

Το οικονομικό περιοδικό “The Economist” παρομοιάζει σε σημερινό δημοσίευμά του την Τρόικα με τον Κέρβερο «ο οποίος παγιδεύει την χώρα μέσα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο». Και συνεχίζει:

«Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος είναι ένα σκυλί με τρία κεφάλια το οποίο φυλάει τις πύλες του Άδη. Στη μοντέρνα πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η τρόικα είναι το τρικέφαλο σκυλί που παγιδεύει την χώρα στον οικονομικό υπόκοσμο», υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη αλλαγής του θεσμού της Τρόικας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Το περιοδικό αναφέρει μάλιστα πόσο πολύ απεχθάνονται Έλληνες και Πορτογάλοι τους τροικανούς. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Αθήνα ακόμη και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών αποκαλούν τους ελεγκτές «δολοφόνους», ενώ στη Λισαβόνα, φωνάζουν συνθήματα όπως «Fuck the troika».

«Ως φρουρός των δανειστών που είναι, η Τρόικα δεν θα γινόταν ποτέ αγαπητή», επισημαίνει το περιοδικό και συνεχίζει γράφοντας ότι το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχει το εξής ερώτημα: «Μήπως το “τέρας” τρώει τις σάρκες των χωρών τις οποίες υποτίθεται ότι σώζει; Και ποιος ελέγχει το “τέρας” έτσι και αλλιώς»;

Στη συνέχεια αναφέρεται στην έρευνα που διεξάγεται για τον ρόλο της τρόικας, τονίζοντας ότι η πιο «πικρή» κριτική γίνεται στην Ελλάδα αφού -όπως τονίζει- «υπάρχει κάποιος λόγος».

Σύμφωνα με το περιοδικό ο λόγος αυτός είναι η ανεργία η οποία έχει εκτιναχθεί στο 27% αλλά και η αυξανόμενη ύφεση, ενώ αναφερόμενο στις προστριβές και τις διαφωνίες της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνει πως «η περίοδος της διαφωνίας είναι περίεργη, καθώς η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και η αποδυναμωμένη της κυβέρνηση ρισκάρει τον εξευτελισμό στις ευρωεκλογές του Μαΐου από τα κόμματα που είναι εναντίον της Τρόικα».

Ο Economist καταλήγει με μια προειδοποίηση. Εάν οι Ευρωπαίοι πραγματικά δεν θέλουν να δουν ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τότε η καλύτερη λύση είναι μία: Η άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους!

Σχετικά άρθρα