Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άντε πλήρωνε φόρους εσύ μετά…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bank of America, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, UBS Επενδυτική Τράπεζα, Βρετανία, Φορολογία,

Οι τραπεζικοί κολοσσοί JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Nomura, Morgan Stanley, Goldman Sachs και UBS για τις δραστηριότητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 πλήρωσαν αθροιστικά φόρο επιχειρήσεων μόλις 21 εκατ. στερλίνες, που αντιστοιχεί στο 0,58% των κερδών τους 3,6 δισ. στερλίνων, με τεράστιο κύκλο εργασιών 21 δισ. στερλίνες και 33 χιλιάδες άτομα προσωπικό.

Στην πραγματικότητα, η φορολογική μεταχείριση των μεγάλων τραπεζών στη Βρετανία αντιστοιχεί σε φορολογική ασυλία τους.

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Sky News που επικαλείται στοιχεία του Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι ανωτέρω τραπεζικοί όμιλοι έκαναν χρήση ευνοϊκών φορολογικών απαλλαγών και ζημιών εις νέον που είχαν παραχθεί την περίοδο της κρίσης για να μειώσουν δραματικά το φορολογικό τους λογαριασμό.

Κάποιες εκ των τραπεζών, δεν πλήρωσαν ούτε στερλίνα φόρου εμφανίζοντας ζημίες στη Βρετανία, ενώ την ίδια στιγμή εμφάνισαν κέρδη σε χώρες με μικρή παρουσία, όπου οι φόροι είναι πολύ χαμηλοί.

Η αποκάλυψη ακολουθεί άλλες αποκαλύψεις για μεταφορά κερδών εκτός Βρετανίας από μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Google, τα Starbucks και η (ιδιοκτήτρια της σοκολατοποιίας Cadbury) Mondelez.

Οι θιγόμενες τράπεζες περιορίστηκαν να σχολιάσουν ότι «ακολούθησαν όλους τους φορολογικούς κανόνες» και ότι «οι φορολογικές υποχρεώσεις εμφανίζουν διακυμάνσεις».

Σχετικά άρθρα