Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Taxis 315.000 εκκαθαριστικά – Ποιοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη

Στο Taxis 315.000 εκκαθαριστικά – Ποιοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Taxis, Αγρότες, Εκκαθαριστικά, Εφάπαξ, Φόρος Εισοδήματος, Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης,

Στο Taxis βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας 315.000 εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία αφορούν την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για αγρότες αλλά και όσους εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο συντελεστής του οποίου αυξήθηκε από το 10% στο 13%.

Για τους αγρότες, το εκκαθαριστικό αφορά την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%, που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2014 με βάση τα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης υπάγονται όσοι είναι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 2.500 κυβικών, όσοι έχουν πισίνες, σκάφη αναψυχής, οι οποίοι με τα νέα εκκαθαριστικά καλούνται να καταβάλουν συμπληρωματικό φόρο.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Το σύνολο του φόρου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%.

Τις επόμενες ημέρες, θα αναρτηθούν στο Taxis και τα εκκαθαριστικά με την αυξημένη προκαταβολή φόρου (από το 80% στο 100%) για τις επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα