Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μορφές Έκφρασης: «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» για 4 παραστάσεις

Μορφές Έκφρασης: «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» για 4 παραστάσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θέατρο, Θωμάς Κινδύνης, Μορφές Έκφρασης,

Ένα Χριστουγεννιάτικο πανόραμα, με ζωντανή μουσική και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, δρώμενα και έθιμα, καλικάντζαρους και την ιστορία του Άη Βασίλη από την Καππαδοκία παρουσιάζουν οι Μορφές Έκφρασης.

Η πιο ελληνική Χριστουγεννιάτικη παράσταση, που παίζεται για 14 χρόνια, θα είναι και φέτος κοντά σας για να σας ταξιδέψει στα πιο μαγευτικά Χριστούγεννα!

Καλικάντζαροι, έθιμα και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, χορός και ζωντανή μουσική παρασέρνουν τα παιδιά στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων όπως την είχε ερμηνεύσει ο λαός μας με όμορφα τραγούδια, χορούς και μαγικά ξόρκια!

Ο στόχος είναι να χαρίσουμε στα παιδιά τα ελληνικά Χριστούγεννα, σαν ένα παραμύθι, ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με ήχους μαγικούς και την παρέα ενός καλαντομάγου!

Οι καλικάντζαροι, ο Άγιος Βασίλης ο Καππαδόκης, και τα ίδια τα έθιμα των Χριστουγέννων συνθέτουν μια χαρούμενη ιστορία γεμάτη χρώματα, μαγεία, και εκπλήξεις.

Τα παιδιά θα δουν και θα ακούσουν ζωντανή μουσική από παραδοσιακά όργανα, φλογέρες, διάφορα κρουστά, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα κ.α.

kalantismata 1

Όλη η δομή της παράστασης είναι βασισμένη στο σύστημα Orff.

Η παράσταση της 26ης Δεκεμβρίου και φέτος είναι αφιερωμένη στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο.

Οι Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Ματίνα Τσιγκούνη – Χάρης Καστανιάς

Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Βαρθαλίτης, Βλασία Βερβέρη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Ερμόλαος Κατζουρίδης, Τάσος Νταβάκος, Ευγενία Παπαδάκη, Αλέξανδρος Πισκιούλης, Άννα-Τζίμα, κ.ά.
Στήλη θεαμάτων

Παραστάσεις: Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου (Για το Χαμόγελο του Παιδιού), Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Σάββατο 3 Ιανουαρίου
Ώρα παραστάσεων: Στις 18.00

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

Σχετικά άρθρα