Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Προφυλακιστέοι οι δύο για τον τραυματισμό οπαδού του Εθνικού

Κρήτη: Προφυλακιστέοι οι δύο για τον τραυματισμό οπαδού του Εθνικού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός, Ηρόδοτος, Κρήτη, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Ποδόσφαιρο,

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 2 από τους 3 άνδρες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη στον αγώνα του Ηροδότου με τον Εθνικό, ενώ εμφανίστηκε και ο τέταρτος που αναζητούσε η αστυνομία, ο 32χρονος, ο οποίος έφτασε μαζί με το δικηγόρο του, Νίκο Φαρσάρη.

Προφυλακίστηκαν ο 27χρονος που φέρεται οτι επιχείρησε να κατεβάσει το πανό του Εθνικού από τις κερκίδες αλλά και ο 24χρονος που φέρεται να έχει χτυπήσει τον 46χρονο φίλαθλο του Ηροδότου.

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε φορά που αγωνίζεται ο Ηρόδοτος αφέθηκε ο 22χρονος που φέρεται να είχε συμμετοχή στην προσπάθεια να κατεβάσουν το πανό από τις κερκίδες, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν όλοι τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Ο 32χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 13.00 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ με δεδομένο ότι δεν έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, είναι ελεύθερος ως την απολογία του.

Οι δικηγόροι του 22χρονου που αφέθηκε ελεύθερος , Γιώργος Στειακάκης και Λεωνίδας Αρχανιωτάκης, υποστήριξαν: ” Εμείς από την αρχή ισχυριστήκαμε ότι δεν προέκυπτε η συμμετοχή μας στο επεισόδιο και η εξέλιξη δικαίωσε τους ισχυρισμούς μας. Στη πορεία η ανάκριση θα ρίξει φως στις πτυχές της υπόθεσης.” Οι δικηγόροι μετέφεραν τις ευχές του 22χρονου για ταχεία ανάρρωση toy 46χρονου φιλάθλου ενώ παράλληλα εξέφρασαν την λύπη τους για τα επεισόδια που σημειώνονται στα γήπεδα.

Οι δικηγόροι του 27χρονου που προφυλακίστηκε, Απόστολος Βαρδάκης και Διονύσης Βέρρας, δήλωσαν: ” Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν σε 2 φάσεις. Ο 27χρονος είχε συμμετοχή μόνο στην πρώτη φάση οπότε και επιχειρούσαν να κατεβάσουν το πανό και όχι στην 2η φάση, δηλαδή κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του 46χρονου.” Ακόμα, πρόσθεσε: ” Εκφράζουμε την λύπη μας για ότι συνέβη. Εμείς ωστόσο έχουμε πολλούς μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν και ελπίζουμε το δικαστήριο να μας δικαιώσει.”

Ανατροπή των δεδομένων

Μετά την αγγειογραφία που έγινε στον 46χρονο, στο νοσοκομείο 401 της Αθήνας, όπου έχει μεταφερθεί, προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία παθολογία που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προκλήθηκε ανεύρυσμα, δημιουργώντας έτσι πλήθος ερωτηματικών και, φυσικά, αλλάζοντας τα δεδομένα για τη σημερινή απολογία των τριών.

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναουτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Επιπλέον στον 24χρονο ασκήθηκε και δίωξη για παράνομη οπλοφορία καθώς στην κατοχή του βρέθηκε με σιδηρογροθιά.

Ωστόσο, ο 32χρονος που εμφανίστηκε σήμερα φέρεται, μαζί με τον 24χρονο, να χτύπησε τον 46χρονο άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος και ο 22χρονος φέρονται να επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό με το έμβλημα της ομάδας του Εθνικού, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα μια ομάδα 15-20 οργανωμένων οπαδών του Ηροδότου, που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι κινήθηκαν στη βόρεια κερκίδα και προκάλεσαν συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι δύο φίλαθλοι της ομάδας του Εθνικού.

Οι δύο που κατέβασαν το πανό φέρονται να συμμετείχαν και στη συμπολοκή, αλλά αυτοί που φέρονται να χτύπησαν το 46χρονο είναι ο 32χρονος και ο 24χρονος.

Σχετικά άρθρα