Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χειροπέδες» στην Κύπρο σε χρηματοδότη του «Επαναστατικού Ταμείου» των Πυρήνων

«Χειροπέδες» στην Κύπρο σε χρηματοδότη του «Επαναστατικού Ταμείου» των Πυρήνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Κύπρος, Πυρήνες της Φωτιάς, Τρομοκρατία,

Χειροπέδες πέρασαν οι κυπριακές Αρχές σε έναν άντρα, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους χρηματοδότες του «Επαναστατικού Ταμείου».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ συνελήφθη ένα άτομο στην Κύπρο ως χρηματοδότης του «επαναστατικού ταμείου» που σχετίζεται με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο άντρας ταξίδεψε στην Κύπρο και συνελήφθη εκεί, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψής.

Ο συλληφθείς αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαΐου έγιναν 14 συλλήψεις για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, φέρεται ότι εμπλέκεται κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πρόκειται για τον Κ. Γιατζόγλου ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πώς λειτουργούσε το «Επαναστατικό Ταμείο»

Οι ποινικοί κρατούμενοι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχαν συστήσει ένα ολόκληρο «παραμάγαζο» μέσα στις φυλακές για να κάνουν «εκδουλεύσεις» και «εξυπηρετήσεις» εντός και εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού. Ο λογαριασμός -που ανοίχτηκε τον Μάρτιο του 2017, λίγο πριν από το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο- ήταν στο όνομα «Χρήστος Παναγιωτόπουλος», που είχε ο σε μία από τις πλαστές ταυτότητες Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν.

Εντολές για καταθέσεις στους συγκεκριμένους λογαριασμούς του «Ντίνου» έδιναν Αλβανοί κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για ανθρωποκτονίες ληστείες, ναρκωτικά κλοπές κ.λπ. Το καίριο χτύπημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήρθε μετά από πολύμηνη συνεργασία, υπό άκρα μυστικότητα, του ειδικού εφέτη ανακριτή με την υπηρεσία, γεγονός που οδήγησε στις συλλήψεις.

Σχετικά άρθρα