Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις ακροδεξιών με ρόπαλα και μαχαίρια – Πήγαιναν σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Συλλήψεις ακροδεξιών με ρόπαλα και μαχαίρια – Πήγαιναν σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Νίκος Τόσκας, Σκόπια,

Στο πλαίσιο της τελευταίας αναφοράς του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικος Τόσκας ενημέρωσε τη Βουλή ότι συγκεκριμένα χθες συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία εκινείτο από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και της οποία τα μέλη είχαν μαχαίρια, κάνναβη, βενζίνες και μπουκάλια για μολότοφ, κουκούλες, κράνη κ.α. και οδηγούνται σήμερα στη Δικαιοσύνη.

«Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που να κινείται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια για το καλό του τόπου» είπε ο κ. Τόσκας.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις δράστες (ηλικίας 24, 23, 22 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων – φωτοβολίδων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση) συνελήφθησαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, καθώς επίσης και την κατοχή τους, εντόπισαν, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

φακό – συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ),
2 αναδιπλούμενα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα), συνολικού μήκους 22 εκατοστών,
σφεντόνα,
συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
18 κροτίδες,
20 κενές γυάλινες φιάλες ποτών,
πλαστικό δοχείο που περιείχε 3 λίτρα περίπου βενζίνη,
2 κουκούλες (fullface) ,
2 κράνη μηχανής,
γάντια και πλαστικό χωνί,
τεμάχια υφάσματος

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν σε δύο από αυτές και κατασχέθηκαν φακός – συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ), μαχαίρι, 4 ναρκωτικά δισκία, 2 καπνογόνα, πτυσσόμενο γκλοπ και σημαία με σύμβολο.

Σχετικά άρθρα