Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξαναχτύπησε στην Ελλάδα το «αέριο του γέλιου» που φέρνει κλάματα

Ξαναχτύπησε στην Ελλάδα το «αέριο του γέλιου» που φέρνει κλάματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κρήτη, Ναρκωτικά, Χερσόνησος,

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο μιας 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που έκανε διακοπές στα Μάλια μετά από χρήση «laughing gas», ο εφιάλτης από το επικίνδυνο «αέριο του γέλιου» επέστρεψε στην Κρήτη.

Ήδη κατασχέθηκαν οι πρώτες συσκευασίες με αυτό και συνελήφθη ένας νεαρός αλλοδαπός.

Κατά την διάρκεια ελέγχων που διενεργούν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, εντοπίστηκε ο 20χρονος ο οποίος διέθετε προς πώληση αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου στους θαμώνες στο εσωτερικό ενός μπαρ περιοχής του Δήμου Χερσονήσου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 43 φιαλίδια και δυο μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τέσσερα μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το επικίνδυνο αέριο μέσα στα μπαλόνια, καθώς και 200 κενά μπαλόνια.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για παραεμπόριο και νοθεία τροφίμων.

Το «laughing gas» -επιστημονικά υποξείδιο ή πρωτοξείδιο του αζώτου- είναι άχρωμο, μη εύφλεκτο αέριο με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση, που χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντιατρική εξαιτίας της αναισθητικής δράσης του.

Όταν εισπνέεται, προκαλεί ευφορία και γι’ αυτό είναι ανάρπαστο στους χώρους διασκέδασης.

Θεωρείται ήπια ναρκωτική ουσία. Παρόλο που κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι έχει την ίδια επίδραση με μία «γραμμή» κοκαΐνης, δεν έχει περιληφθεί στον κατάλογο των ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα