Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

16 χρόνια με αναστολή στον παραολυμπιονίκη που σκότωσε τον ξενοδόχο στο Μοσχάτο

16 χρόνια με αναστολή στον παραολυμπιονίκη που σκότωσε τον ξενοδόχο στο Μοσχάτο

Ποινή 16 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου, μέσα στο πρακτορείο του στο Μοσχάτο.

Ένορκοι και δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα. Κατά πλειοψηφία το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Απορρίφθηκαν επίσης τα αιτήματα για τη χορήγηση άλλων ελαφρυντικών.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 10.000 ευρώ, της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες τρίτων προσώπων. Παράλληλα του επιβλήθηκε αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια.

Στην απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος. Όπως δε είχε αναφέρει είχε αποφασίσει να «εκφοβίσει» τον 47χρονο, ο οποίος τον απειλούσε όταν έμαθε για τη σχέση του με τη σύζυγο του, και όχι να τον δολοφονήσει.

Υποστήριξε μάλιστα πως το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας βρίσκονταν σε άμυνα. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα ο ίδιος είπε στην απολογία του, αμέσως μετά τους πολυβολισμούς εναντίον του ξενοδόχου, έκλεισε τα ρολά του πρακτορείου του και έφυγε αφήνοντας το θύμα αβοήθητο.

Ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος, είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, και είχε εκφράσει την μεταμέλειά του για ότι έγινε.

Σχετικά άρθρα