Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέρος: Φρίκη από τις καταθέσεις των παιδιών για τους βιασμούς από τους γονείς τους

Λέρος: Φρίκη από τις καταθέσεις των παιδιών για τους βιασμούς από τους γονείς τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιμομιξία, Αστυνομία, Βιασμός, Κακοποίηση Ανηλίκου, Λέρος, Παιδεραστής, Παιδεραστία, Σεξουαλική Κακοποίηση,

Τη φρίκη που ζούσαν μέσα στο σπίτι τους στα χέρια των γονιών τους εξιστόρησαν ενώπιον του ανακριτή στην Κω, τα τρία από τα τέσσερα κακοποιημένα παιδιά της Λέρου.

Στην Κω οδηγήθηκαν χθες, Τετάρτη, ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών (ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να ελευθερωθεί από τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησης), η 13,5 χρόνων αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών.

Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση μεταφέρθηκε στην Κω χθες βράδυ και σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγους και ακολούθως από τον ανακριτή.

Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη φρίκη και την άρρωστη κατάσταση που ήταν η καθημερινότητά τους επί χρόνια, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των δύο τεράτων.

Και οι δύο, άλλωστε, στις προανακριτικές τους ομολογίες, έχουν παραδεχθεί τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τα παιδιά τους με στόχο την ευχαρίστησή τους.

«Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα», είπαν στους εμβρόντητους αστυνομικούς.

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στην υπόθεση, τα τρία παιδιά βρίσκονται στην Κω (θα ακολουθήσει και το τέταρτο, σήμερα) και αρχικά εξετάσθηκαν από ψυχολόγο, ο οποίος αναμένεται να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό τους προφίλ και θα επιχειρήσει να περιγράψει και να καταγράψει τις πληγές που έχουν αφήσει στις ψυχές τους τα όσα αποτρόπαια έζησαν.

Έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες τα παιδιά θα παραμείνουν στην Κω: Το μεγαλύτερο, ως ενήλικο, μπορεί να καθορίζει μόνο του τη ζωή του, ωστόσο τα άλλα τρία θα τεθούν υπό την προστασία του κράτους, αφού ο μεν 24χρονος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι ανήλικα.

Σύμφωνα με την παραγγελία της Ξένης Δημητρίου, αυτά τα παιδιά θα μεταφερθούν σε δομές προστασίας στην Αθήνα.

Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο ερώτημα, τι συνέβη πέρσι τον Ιούλιο.

Τότε, το κορίτσι και το μικρότερο αγόρι της οικογένειας είχαν νοσηλευθεί με εισαγγελική παραγγελία σε νοσοκομείο Παίδων.

Μάλιστα, το κορίτσι το είχε σκάσει όταν έμαθε ότι θα επέστρεφε στα χέρια των γονιών- βασανιστών και βιαστών της, όπως και έγινε τελικά.

Οι δύο γονείς παραμένουν κρατούμενοι στην Κω, αφού μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους για κακουργηματικές πράξεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα