Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο Novartis: Εκατομμύρια σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην υπουργού

Σκάνδαλο Novartis: Εκατομμύρια σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην υπουργού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, Ελβετία, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Σκάνδαλο Novartis,

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πολύκροτο σκάνδαλο Novartis, λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να παραπέμψει στη δικαιοσύνη την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προς αναζήτηση ευθυνών πολιτικών προσώπων και άσκηση ποινικών διώξεων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento.

Μετά το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, ακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν λογαριασμό με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο όνομα στενής συνεργάτιδας πρώην υπουργού, ο οποίος φέρεται στη δικογραφία ως εμπλεκόμενος στο μέγα σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς.

Ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του λογαριασμού εμφανίζεται η συνεργάτις του πρώην υπουργού.

Όμως το ποσό της κατάθεσης είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται για δωροδοκία μιάς απλής υπαλλήλου.

Ούτε μπορεί να δικαιολογηθεί κατά κανένα τρόπο από τα εισοδήματα της εμφανιζόμενης ως δικαιούχου.

Όπως αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Documento, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση οδηγούνται στην εκτίμηση ότι πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού είναι ο πρώην υπουργός και ότι γι αυτόν προορίζονταν τα χρήματα που κατέθετε η Novartis. Η συνεργάτις του ήταν απλώς ρόλο «έμπιστου ταμία».

Το FBI καίει κι άλλον πρώην υπουργό

Ενας άλλος λογαριασμός στο όνομα πρώην υπουργού είχε εντοπισθεί νωρίτερα από το FBI και γνωστοποιήθηκε στους Ελληνες εισαγγελικούς λειτουργούς. Σ’ αυτόν διοχετεύθηκαν μεγάλα ποσά από τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το FBI έχει βρει ίχνη διακίνησης μαύρου χρήματος και από άλλες 4 φαρμακευτικές εταιρείες στους δύο αυτούς λογαριασμούς πρώην υπουργών.

Οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που καλούνται να διερευνήσουν εμπλοκές και ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα έχουν πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες.

Σχετικά άρθρα