Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙΑΣ την ώρα που “άνοιγαν” σπίτι στη Γλυφάδα

Συνελήφθησαν από την ομάδα ΔΙΑΣ την ώρα που “άνοιγαν” σπίτι στη Γλυφάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γλυφάδα, Διάρρηξη, Ληστεία, Ομάδα ΔΙΑΣ,

Για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και διαμερίσματα στην Γλυφάδα κατηγορούνται τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες Τρίτη μετά από καταδίωξη.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών εντοπίστηκαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα.

Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, οι τρεις άνδρες επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, οι δύο σε αποθήκη παρακείμενου σπιτιού και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας. Στην κατοχή του τελευταίου βρέθηκε ένα κατσαβίδι, με το οποίο είχε γίνει η διάρρηξη της οικίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά την σύλληψη τους ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν, χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, κατάφερε να εξιχνιάσει άλλες 22 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας με την συμμετοχή των τριών συλληφθέντων.

Η δράση της σπείρας

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί σε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις οικιών και διαμερισμάτων στην περιοχή της Γλυφάδας από τις αρχές του 2018.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, παντζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται πως μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και η διάρρηξη της οικίας αντιδημάρχου του οικείου δήμου, που έλαβε χώρα την Δευτέρα.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια της Υπηρεσίας, απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα και εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Σχετικά άρθρα