Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

44 χρόνια φυλακή στον πατέρα που βίαζε τα παιδιά του

44 χρόνια φυλακή στον πατέρα που βίαζε τα παιδιά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποπλάνηση Ανηλίκου, Βιασμός, Πάτρα,

Το δράμα μίας μητέρας και των τριών παιδιών της αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας αφού στο εδώλιο βρέθηκε ένας 55χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βίαζε τη θετή του κόρη αλλά και τα δύο δικά του παιδιά.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 55χρονο άνδρα, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή 44 ετών, εκ των οποίων η εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

Το 2015 είχε καταδικαστεί σε 67χρόνια κάθειρξης από το Κακουργιοδικείο Πύργου για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Το ενδιαφέρον στη δίκη εστιάστηκε και στην εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης από τους Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρη Τσοβόλα αντίστοιχα.

Η ιστορία των δύο κοριτσιών και του ενός αγοριού, συγκλόνισε το 2010 την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου. Ήταν τότε που άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Η υπόθεση

Η μητέρα των παιδιών έμαθε ότι ο σύζυγος της με το οποίο είχε χωρίσει από τον Ιούνιο του 2008 βίαζε την κόρη της από τον πρώτο της γάμο. Το κορίτσι ήταν τότε στην ηλικία των 12 ετών και δεν αποκάλυψε τι συνέβαινε καθώς φοβόταν τις συνέπειες. Ο πατριός της την απειλούσε ενώ σκεφτόταν ότι η μητέρα της δε θα άντεχε κάτι τέτοιο.

Το κορίτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να τα αποκαλύψει όλα όταν κατάλαβε ότι ο πατριός της ασελγούσε και στην ετεροθαλή αδελφή της αλλά και στο ανήλικο παιδί του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών!

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 28χρονη κοπέλα, έδειξαν ότι όντως είχε πολλές πάρα φύσιν σεξουαλικές επαφές όμως η υπεράσπιση του κατηγορημένου υποστήριξε ότι ήταν με τον σύντροφο που είχε. Πρόκειται για μία σχέση που όπως ακούστηκε στο δικαστήριο ότι κράτησε ένα χρόνο και που η κοπέλα δε απάντησε για το τι είδους σχέση ήταν.

Σήμερα η μητέρα και τα δύο βιολογικά παιδιά του 55χρονου ζουν μόνιμα στην Αυστραλία και δεν θέλησαν να έχουν καμία απολύτως επαφή με του. Ο γιος δεν βρέθηκε στην Ελλάδα ούτε για να καταθέσει στο δικαστήριο ενώ η κόρη όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να καταθέσει, δε του έριξε ούτε ένα βλέμμα. Μάλιστα, αν ήταν δυνατόν, θα ήθελε να μην καταθέσει μπροστά του, όπως ανέφερε η πολιτική αγωγή.

Η κατάθεση του ψυχιάτρου

Ενώπιον του δικαστηρίου ο ψυχίατρος ο οποίος εξέτασε την μεγαλύτερη κόρη μετά τις αποκαλύψεις, κατέθεσε ότι διαπίστωσε ότι η κοπέλα παρουσίαζε τις συνέπειες που έχει ένας βιασμός και τόνισε ότι κατά την εξέταση δεν έπεσε σε ψυχιατρικές αντιφάσεις. Όπως εξήγησε σε παρουσίαζε σεξουαλική ψυχρότητα, φοβία για τον κόσμο και το αντίθετο φύλλο, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αίσθημα αχρηστίας.

Ο ψυχίατρος απέκλεισε την περίπτωση της μυθοπλασίας και εξήγησε ότι τι ρόλο έπαιξε στην απόφαση της κοπέλας να μιλήσει το ότι σπούδαζε πλέον μακριά από το σπίτι της.

Η γυναίκα η οποία πάντρεψε το ζευγάρι και γνώριζε την μητέρα των τριών παιδιών πολλά χρόνια μίλησε για έναν άνθρωπο αντικοινωνικό που δεν ήθελε να έχει πολλά «πάρε δώσε» με κανέναν. Όταν αποκαλύφθηκαν όλα, η μεγάλη κόρη της είπε ότι «Θα έπαιρνα αυτό το μυστικό στον τάφο μου γιατί αν το μάθαινε η μητέρα μου θα αυτοκτονούσε».

«Σήμερα η κοπέλα περνάει το δικό της Γολγοθά» δήλωσε η κουμπάρα του ζευγαριού εξηγώντας επίσης ότι η μητέρα των παιδιών δεν είχε κανένα άλλο λόγο να φύγει από την Ελλάδα και να αφήσει τη δουλειά της αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε.

Η μητέρα των παιδιών εργάζεται στην Αυστραλία σε μία καφετέρια αλλά και στην κουζίνα ενός Γηροκομείου, άρα δε πήγε εκεί για αν βρει ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον αλλά για να μπορέσει να ξεπεράσει μαζί με τα παιδιά της όσα έγιναν.

Η κατάθεση της συντρόφου του κατηγορούμενου
Η σύντροφος του κατηγορούμενου η οποία είναι μαζί του από το 2010 υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του απέναντι στα δικά της παιδιά ήταν άψογη και ότι ήταν ένα άνθρωπος που δε πήγαινε στο σπίτι του ούτε για φαγητό καθώς δούλευε πολλές ώρες. Στο αν της φαινόταν περίεργο το ότι ο σύντροφος της είχε ανήλικα άτομα φίλους στο facebook είπε ότι δεν είχε δει και μεμπτό σχετικά με αυτό.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φίλοι και συγγενείς του 55χρονου οι οποίοι υποστήριξαν ότι δε τους είχε μιλήσει ποτέ για όλες αυτές τις κατηγορίες και τον παρουσίασαν ως έναν καλό πατέρα που αγαπούσε τα παιδιά του και δούλευε συνέχεια για να μη τους λείψει τίποτα.

Η απολογία του κατηγορούμενου
Στην απολογία του ο 55χρονος υποστήριξε ότι όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο έτσι ώστε η πρώην γυναίκα του να πάρει την επιμέλεια των παιδιών τους και να φύγει για την Αυστραλία όπου ήθελε να ζήσει μόνιμα. Παραδέχθηκε ότι μέσα στην οικογένεια υπήρχαν προβλήματα τα οποία σχετίζονταν με τον αγώνα για επιβίωση όχι όμως ότι ήταν βίαιος και ότι χειροδικούσε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η πρώην σύζυγος του ήθελε να τον εξευτελίσει και να φύγει από την Ελλάδα με το «κεφάλι ψηλά». Δε μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί μία μητέρα να στιγματίσει τα παιδιά της με ένα τέτοιο φρικτό ψέμα, ούτε και το λόγο για τον οποίο η θετή του κόρη, πάνω στην οποία δεν είχε καμία δικαιοδοσία, ακολούθησε το «σχέδιο» της μητέρας της.

Σχετικά άρθρα