Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

16 χρόνια φυλακή στον μεγαλοκατασκευαστή Γιάννη Καρούζο

16 χρόνια φυλακή στον μεγαλοκατασκευαστή Γιάννη Καρούζο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Καρούζος, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Φοροδιαφυγή,

Κάθειρξη δεκαέξι ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο για την υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου Καρούζου.

Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ούτε όμως του αναγνώρισε και κάποιο ελαφρυντικό ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Kαταδικάστηκε και η πρώην συζυγός του

Επιπλέον η πρώην σύζυγος του μεγαλοκατασκευαστή, Ρεβέκκα Σκαφτιτρα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης σε πέντε έτη, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επίσης επιβλήθηκε ποινή, επτά και πέντε έτων αντιστοίχως. Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το Δικαστηρίου δεν χορήγησε αναστολή στην έφεση μόνο στον Ιωάννη Καρούζο ενώ σε κανέναν δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με τους εξής περιοριστικούς όρους: εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε έναν έκαστο εκ των υπολοίπων.

Σχετικά άρθρα