Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι νεοναζί της “Combat 18” σχεδίαζαν να κάψουν προσφυγόπουλα

Oι νεοναζί της “Combat 18” σχεδίαζαν να κάψουν προσφυγόπουλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Νεοναζί, Τρομοκρατία,

Ανατριχιαστικά στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ που αφορά τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18».

Η οργάνωση φέρεται να απαρτιζόταν από σκληρά και αποφασισμένα στελέχη καθώς πρόκειται για την ομάδα που κρύβεται πίσω από τις δυο επιθέσεις κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως λέει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Τεζάρη στο newpost.gr, τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης τον Μάιο του 2016 είχαν εξαπολύσει επίθεση με μολότοφ σε στέκι μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους στην οδό Νοταρά παραλίγο να καούν ζωντανά ανήλικα προσφυγόπουλα.

Την ίδια ώρα, ο άνθρωπος που συνελήφθη στο Μενίδι και είχε στην κατοχή του τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ενώ φέρεται να είναι εκείνος που οργάνωσε τις επιθέσεις κατά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Μενιδίου και στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» στην ίδια περιοχή.

Ακόμη μια πληροφορία που προκύπτει από τις έρευνες είναι ότι το άτομο που συνελήφθη στα Γιάννενα είναι ο το μέλος της «Combat 18» που αναρτούσε το διαδίκτυο το ψηφιακό υλικό και τις φωτογραφίες καθώς και τα κείμενα της οργάνωσης.

Νωρίτερα, δύο ακόμη άτομα προσήχθησαν μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής που οδήγησαν στην εξάρθρωση της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Combat 18 Ηellas» και μαζί με άλλα πέντε άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τα επτά μέλη της σπείρας κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης ενώ βαρύνονται με κατηγορίες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που, σύμφωνα με την ποινική δίωξη, διαπράχθηκαν στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης, απήγγειλε η εισαγγελέας για την υπόθεση των συλληφθέντων ως μελών ακροδεξιάς οργάνωσης.

Σε βάρος των επτά από αυτούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα που, κατά περίπτωση, αφορούν: Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Εμπρησμό. Έκρηξη Διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών.

Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα (κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, οι οποίοι όμως, ενώπιον της εισαγγελέως φέρονται να ανακάλεσαν, όσα είπαν στην αστυνομία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Το χρονικό

Η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις έπειτα από ταυτόχρονη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε επαρχία και Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ένας από τους συλληφθέντες έπεσε στα χέρια των Αρχών τη Δευτέρα το βράδυ και φέρεται να είναι κάτοικος Χαϊδαρίου και ιδιοκτήτης επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να ανήκει στην ομάδα “Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές”.

Στα Γιάννενα συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι από τα σημαντικά μέλη της οργάνωσης.

Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες ενδέχεται να συνδέονται και με την πρόσφατη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα”, στον Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Οι δράστες, μάλιστα, είχαν μπει στη «Φαβέλα» κρατώντας λοστούς και αναμμένους πυρσούς και φωνάζοντας «Αίμα τιμή, Χρυσή Αυγή».

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει την εμπλοκή της στο σοβαρό περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχές Ιανουαρίου τέσσερις ακροδεξιοί είχαν συλληφθεί στην Αττική για τη βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στις 29 Αυγούστου 2017 στη “Φαβέλα” και όπως αποδείχτηκε ανήκαν στην οργάνωση “Combat 18”.

Σχετικά άρθρα