Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Τους εγκατέλειψαν να πεινούν και να παγώνουν σε γηροκομείο-“κολαστήριο”

Απίστευτο: Τους εγκατέλειψαν να πεινούν και να παγώνουν σε γηροκομείο-“κολαστήριο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Παρασκευή, Γηροκομείο, Γιώργος Καραμέρος, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Υγείας,

Σε εκκένωση και σφράγιση σε παράνομο γηροκομείο (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) στην Αγία Παρασκευή, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

Παράλληλα, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των 14 ηλικιωμένων και ασθενών που διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες στη μονάδα, ενώ ο ιδιοκτήτης της, εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντάς τους χωρίς, θέρμανση και σίτιση.

Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένης οικονομικές κυρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής (άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και την παραπομπή της, η μονάδα «Η Τρίτη Ηλικία» συνέχισε τη λειτουργία της σε απαράδεκτες συνθήκες.

Την περασμένη Παρασκευή, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Δεν μπορούσαν να βρουν τους συγγενείς τους…

Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευόμενους αφού πήρε και το αρχείο εγγράφων.

Λόγω της έλλειψης στοιχείων ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν συγγενείς για να τους παραλάβουν, ενώ η ταυτοποίησή τους έγινε μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μετά την σχετική ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, επικοινώνησε με τους συναρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Θεανώ Φωτίου και Παύλο Πολάκη.

Στήθηκε κυριολεκτικά μια γέφυρα σωτηρίας για τους 14 ηλικιωμένους που επί εβδομάδες ζούσαν χωρίς φροντίδα, επαρκή θέρμανση σίτιση και καθαριότητα.

Μέσα σε τρεις ώρες όλοι αφού εξετάστηκαν από γιατρό, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

Ο κ. Γ. Καραμέρος που συντόνισε την επιχείρηση δήλωσε σχετικά: «Σήμερα δόθηκε τέλος στο, χωρίς υπερβολή, μαρτύριο 14 ανθρώπων από έναν ιδιώτη που εκμεταλλευόταν συστηματικά την αδυναμία ή την αδιαφορία των συγγενών τους.

Η σημερινή εκκένωση και σφράγιση ενός κολαστηρίου, όπως είχε εξελιχθεί αυτή η παράνομη μονάδα, δείχνει τη μηδενική ανοχή της Περιφέρειας Αττικής σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο ή αδυναμία.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου οργάνωσε με τους Υπουργούς κ.κ. Φωτίου και Πολάκη μια πραγματική επιχείρηση διάσωσης.

Για μας όμως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΦΗ κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη».

Σχετικά άρθρα