Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβάστικες και σιδερογροθιές στα σπίτια των 4 ακροδεξιών – Με ποια ομάδα συνδέονται

Σβάστικες και σιδερογροθιές στα σπίτια των 4 ακροδεξιών – Με ποια ομάδα συνδέονται

Με την ακροδεξιά ομάδα που αυτοαποκαλείται «Απέλλα» φέρεται ότι συνδέονται οι τέσσερις ακροδεξιοί που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την εμπρηστική επίθεση στον «Ελεύθερο κοινωνικό χώρο ”Φαβέλα”» στον Πειραιά, τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως «αρχηγός» των τεσσάρων, ένας 35χρονος, γνωστός στον χώρο των ακροδεξιών, ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ οι άλλοι τρεις είναι νεαροί, περίπου 20 ετών, και ο ένας υπηρετεί την στρατιωτική θητεία του.

Παράλληλα συνελήφθη ένας ανήλικος, επειδή στο σπίτι του βρέθηκαν υλικά που στοιχειοθετούν εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις.

Από την Αντιτρομοκρατική ερευνάται τυχόν σύνδεση των τεσσάρων συλληφθέντων -καθώς και του ανήλικου- και με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Για την ακρίβεια, ερευνάται η εμπλοκή τους σε μπαράζ εμπρησμών που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και μέσα στις γιορτές, στον Πειραιά και την Αθήνα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, έχουν βρεθεί σβάστικες, έντυπο υλικό, γκαζάκια, σιδερογροθιές, στιλέτα και άλλα αντικείμενα.

Για την επίθεση στη «Φαβέλα», τον περασμένο Αύγουστο, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά τα στοιχεία της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής οδήγησαν στους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της επίθεσης στη «Φαβέλα» είχαν τοποθετήσει δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό και κροτίδες. Από την έκρηξη είχαν προκλήθηκαν ζημιές στο εξωτερικό του κτηρίου, επειδή πρόλαβαν οι γείτονες και έσβησαν έγκαιρα τις φωτιές.

Ο χώρος «Φαβέλα» είχε αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο ναζιστικών ομάδων, καθώς, λίγο καιρό αφότου άνοιξε, τον περασμένο Μάρτιο, άγνωστοι είχαν γράψει ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους, ενώ την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια ανέλαβε η ομάδα, ομάδα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».

Σημειώνεται ότι η επίθεση τον Αύγουστο έγινε το διάστημα που ετοιμάζονταν διάφορες αντιφασιστικές εκδηλώσεις, εν όψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σχετικά άρθρα