Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τα κιλά ηρωΐνης που βρέθηκαν στη ναρκω-ταβέρνα της Αττικής (φωτο)

Δείτε τα κιλά ηρωΐνης που βρέθηκαν στη ναρκω-ταβέρνα της Αττικής (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δίωξη Ναρκωτικών, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ηρωίνη, Ναρκωτικά,

Σε μία ακόμη σημαντική αποκάλυψη σπείρας ναρκωτικών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ καθώς περισσότερα από 28 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν σε ταβέρνα στην Αττική έπειτα από επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, καθώς και υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικότερα, η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε σε ταβέρνα, όπου εργαζόταν 34χρονος εκ των συλληφθέντων.

Η ταβέρνα φαίνεται ότι αποτελούσε την «έδρα» της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκεί κατέληγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία και την Τουρκία, που στη συνέχεια συσκευάζονταν εκ νέου, αφού νοθεύονταν με άλλες ουσίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διωκτικές Αρχές βρήκαν σακούλες, σπάτουλες, ένα ξύλινο κουτί-καλούπι κ.ά. για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν σε ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο της ταβέρνας 59 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 28 κιλών και 708,5 γραμ., ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή-κρύπτη τοιχοποιίας στην ίδια επιχείρηση βρέθηκε δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία, συνολικού βάρους 5 κιλών, όπως επίσης πλαστικό μπουκάλι με άγνωστης χημικής σύνθεσης υγρό, πρόσφορο για τη νόθευση-πρόσμιξη της ηρωίνης.

Σε δεύτερη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, όπου διέμεναν ο 32χρονος, φερόμενος ως «εγκέφαλος», και η συλληφθείσα γυναίκα (29 ετών), βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μικροδέματα ηρωίνης (90 γραμ.), όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 4.600 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, κινητά τηλέφωνα, αστυνομικές ταυτότητες και μία άδεια οδήγησης, η γνησιότητα της οποίας εξετάζεται.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του 32χρονου και της 29χρονης εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτικού τμήματος ανηλίκων Αθηνών για διεύθυνση και συμμετοχή, αντίστοιχα, σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από χώρους του καταστήματος κατασχέθηκαν:

-(59) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (28) κιλών και (708,5) γραμμαρίων , που απέκρυπτε ο 34χρονος σε ασφαλισμένο αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος,

-δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία συνολικού βάρους (5) κιλών και (180) γραμμαρίων και (1) πλαστικό μπουκάλι περιέχων υγρό άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους (520) γραμμαρίων, πρόσφορα για τη νόθευση – πρόσμιξη ποσοτήτων ηρωίνης, που βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή – κρύπτη τοιχοποιΐας,ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-Διάφορα αντικείμενα (σακούλες, σπάτουλες με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, ξύλινο κυτίο – καλούπι, κ.α.) που χρησιμοποιούνταν από το εν λόγω κύκλωμα, για την επανατυποποίηση – συσκευασία των ποσοτήτων ηρωίνης, μετά την πρόσμιξή τους με έτερες ουσίες,

-Επίσης, στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (230) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Σε χώρους της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-(1) δέμα και (4) μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (90,1) γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία της οικίας,

-Το χρηματικό ποσό των (4.600) ευρώ , ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,

-(5) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,

-(2) αστυνομικά δελτία ταυτότητας και μία άδεια ικανότητας οδήγησης αμφιβόλου γνησιότητας, που χρησιμοποιούσαν με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά άρθρα