Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας, Πάφος, Ποινική Δίωξη,

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την κατηγορία δωροδοκίας υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα για υπόθεση της εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ (θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Οι ελληνικές Αρχές άρχισαν την έρευνά τους όταν ανακοινώθηκε η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο για υπόθεση που αφορούσε το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.

Ο Λ. Μπόμπολας είχε συλληφθεί με βάση το ένταλμα των κυπριακών Αρχών όμως το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών είχε τότε απορρίψει το αίτημα έκδοσής του στην Κύπρο με το σκεπτικό ότι αν η αξιόποινη πράξη τελέστηκε, τότε η χώρα τέλεσής του είναι η Ελλάδα και όχι η Κύπρος και ως εκ τούτου θα πρέπει να δικαστεί από τις ελληνικές Αρχές.

Η απάντηση του Λεωνίδα Μπόμπολα

Δήλωση-απάντηση στην ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εξέδωσε ο Λεωνίδας Μπόμπολας .

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Πληροφορήθηκα δια του Τύπου, την άσκηση ποινικής δίωξης η οποία αποτελεί μια αναμενόμενη εξέλιξη σύμφωνα με την ποινική δικονομία, για υπόθεση που σχετίζεται με παλαιότερο αίτημα των Κυπριακών Αρχών προς την Ελλάδα για την παράδοσή μου στο πλαίσιο της διενεργούμενης τότε ανακρίσεως στην Κύπρο. Το αίτημα, ως γνωστόν, απορρίφθηκε με απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Έχω εκθέσει τις απόψεις μου για την υπόθεση αυτή στις αρμόδιες Ελληνικές Δικαστικές Αρχές και εναντίον μου μέχρι σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για οποιοδήποτε αδίκημα.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στην διάθεση των Ελληνικών Αρχών στο έργο των οποίων ευχαρίστως θα συμβάλω.

Με την παρούσα, δηλώνω απερίφραστα ότι δεν έχω διαπράξει οιαδήποτε αξιόποινη πράξη και πασίδηλα εκφράζω την ισχυρή πεποίθησή μου, ότι τούτο θα αποδειχθεί και από τη σχετική ακροαματική διαδικασία, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη και σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στην ανεξάρτητη και αμερόληπτη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τέλος επισημαίνω πως η εταιρεία έχει ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και συμμόρφωσης, ώστε να εξασφαλίσει την πλήρη και καθολική συμμόρφωση με τις εταιρικές αρχές όλων , από τα ανώτατα στελέχη της διοίκησης μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη».

Σχετικά άρθρα