Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελικό “ΟΧΙ” σε ελαφρυντικά για Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο – Πως αντέδρασε ο Άκης

Εισαγγελικό “ΟΧΙ” σε ελαφρυντικά για Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο – Πως αντέδρασε ο Άκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Σμπώκος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Μόνο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο δεν επιφύλαξε ελαφρυντικά στην πρότασή της η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, το οποίο αποφασίζει για την τύχη των συνολικά 16 κατηγορουμένων στην υπόθεση των «χρυσών μιζών» των εξοπλιστικών.

Η πρόταση για την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και η αποστροφή του λόγου του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε τη δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού.

“Αυτά είναι μυθεύματα”

«Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, πού τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ, δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από που και ως που; Ντροπή σου!», φώναξε εξοργισμένος.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους υπόλοιπους 14 κατηγορούμενους. Μεταξύ των κατηγορουμένων η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή για τις οποίες η εισαγγελέας ζήτησε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Για πέντε εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κάτ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον την αναγνώριση και του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου. Πρόκειται για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζά, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο.

Η εισαγγελέας έκανε ειδική αναφορά στον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος, όπως είπε, είναι ο μόνος από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση που ομολόγησε.

Για το λόγο αυτό η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να του αναγνωριστεί, όπως και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας καθώς και εκείνο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι  μετά από ακροαματική διαδικασία τριών ετών, το Εφετείο έκρινε ομόφωνα ένοχους, όπως και πρωτόδικα, τους 16 κατηγορούμενους στην υπόθεση για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα