Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Ανακριτή ο 29χρονος «βασικός παίκτης» -κατά την ΕΛΑΣ- για τρομοκρατικές ενέργειες

Στον Ανακριτή ο 29χρονος «βασικός παίκτης» -κατά την ΕΛΑΣ- για τρομοκρατικές ενέργειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Λουκάς Παπαδήμος, Οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Πόλα Ρούπα, Πυρήνες της Φωτιάς, Τρομοκρατία,

Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας οδηγήθηκε ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για κατηγορίες που αφορούν την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Εφετείο όπου θα εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής ενώ αργότερα πρόκειται να μεταχθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του νέα ποινική δίωξη για τον οπλισμό και τα πλαστά πιστοποιητικά που βρέθηκαν στην κατοχή του όταν συνελήφθη.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η θέση του 29χρονου σε όσα του καταλογίζονται με το ένταλμα σύλληψης, όπως και αν θα απολογηθεί σήμερα, ακόμη και αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις, ή αν θα ζητήσει όπως δικαιούται προθεσμία για να προετοιμαστεί.

«Βασικό παίκτη» στον χώρο της τρομοκρατίας χαρακτηρίζει τον 29χρονο η ΕΛΑΣ

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, χαρακτηρίζουν τον 29χρονο, «βασικό παίκτη» στο χώρο της τρομοκρατίας, καθώς, εκτός από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων στον Βολφγαγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και το ΔΝΤ στο Παρίσι τον Μάρτιο, φέρεται να έχει σχέση κυρίως και με την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, την οποία χρησιμοποίησε ο 29χρονος για να νοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, έξω από το οποίο συνελήφθη χτες, είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τον εμπλέκουν με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο 29χρονος ήταν γνωστός ως αντιεξουσιαστής, καθώς είχε συλληφθεί το 2011 για συμμετοχή σε επεισόδια με τα ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, ενώ το 2012 συμμετείχε σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου οι καταληψίες να διαβάσουν κείμενο συμπαράστασης στους κρατούμενους για τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ είχε συμμετάσχει και σε άλλες ενέργειες συμπαράστασης σε κρατούμενους για τρομοκρατική δράση.

Το 2015 όμως, ο 29χρονος χάθηκε από κάθε εκδήλωση και δεν είχε καμία δημόσια παρουσία, κάτι που προβλημάτισε τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν αθόρυβα τον 29χρονο εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς είχαν στοιχεία που τον ενέπλεκαν με τρομοκρατική δράση και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στη σύλληψη του, χτες καθώς κατάλαβαν ότι επρόκειτο να μεταφέρει οπλισμό.

Γι’ αυτό και συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της έρευνας που είναι διαρκής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το ζητούμενο είναι για την ΕΛΑΣ, ποιά άλλα άτομα σχετίζονται με τις δραστηριότητες του 29χρονου. Από την μέχρι στιγμής έρευνα στο κρησφύγετο της πλατείας Αττικής έχουν βρεθεί πολλά ρούχα για διαφορετικά άτομα, κάτι που δείχνει ότι έμεναν και άλλοι εκεί.

Ωστόσο, όπως λένε οι αστυνομικοί, η έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, θα διαρκέσει μέρες, ενώ παράλληλα αναζητούνται και άλλα κρησφύγετα της οργάνωσης.

Σχετικά άρθρα