Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμβούλιο της Επικρατείας: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Ζαφειρόπουλου

Συμβούλιο της Επικρατείας: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη Ζαφειρόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Δικηγόροι, Δολοφονίες, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, Νικόλαος Σακελλαρίου, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες μέσα στο γραφείο του, τηρήθηκε σήμερα κατά την έναρξη της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειροπούλου».

Επίσης, τόνισε ότι εκφράζει «τη συμπαράστασή του στο δικηγορικό Σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του κράτους δικαίου».

Στη συνέχεια, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ επρόκειτο να συζητηθούν τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Λόγω της επταήμερης αποχής των δικηγόρων που αποφάσισε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκαν για την 1η Νοεμβρίου 2017.

Αναβάλλεται η πανδικαστική συγκέντρωση

Σε ένδειξη συμπαράστασης των δικαστών και εισαγγελέων στο βαθύ πένθος από την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο πανδικαστική συγκέντρωση.

Η πανδικαστική συγκέντρωση, για το συνταξιοδοτικό και τις μειώσεις των συντάξεων των δικαστών και εισαγγελέων αναβλήθηκε για το επόμενο Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ., στο Εφετείο Αθηνών.

Επίσης, οι δικαστικές ενώσεις της χώρας εξ αφορμής «της απεχθούς δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» εκφράζουν «τη βαθύτατη οδύνη τους και συμπαρίστανται στην οικογένειά του και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου υπήρξε εξέχον μέλος, διακρινόμενος για την ευπρέπειά του, το ήθος του και τη νομική του επάρκεια».

Συγκλονισμένη η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων από τη δολοφονία

«Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» επισημαίνει, σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων.

«Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, οι ποινικολόγοι αναφέρουν ότι συμμετέχουν «στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας» και προσδοκούν «στον εντοπισμό και τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου».

Σχετικά άρθρα