Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξηλώνεται” το πουλόβερ της εγκληματικότητας – Τι δείχνουν τα στοιχεία

“Ξηλώνεται” το πουλόβερ της εγκληματικότητας – Τι δείχνουν τα στοιχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Εγκληματική Ομάδα, Εγκληματική Οργάνωση, Ληστεία, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Τόσκας, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Καρπούς – παρά τις φωνασκίες της ΝΔ για το δόγμα “νόμος και τάξη” – φαίνεται πως αποδίδει το πλάνο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που έχει αρχίσει να εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και παράλληλα την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το Έθνος, τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τη βελτίωση της εικόνας στο κέντρο της Αθήνας, στη Δυτική Αττική αλλά και στο μέτωπο του ξηλώματος οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών. Μόνο μέσα στο 2017 εξαρθρώθηκαν συνολικά οχτώ μεγάλα κυκλώματα, ενώ από το Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του ίδιου έτους ακόμα έξι κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος και διακίνησης ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ότι τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθησαν 23 άτομα και κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε οργάνωση που έκανε εισαγωγή κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Ένα μήνα νωρίτερα “ξηλώθηκε” κύκλωμα που χτυπούσε σπίτια και καταστήματα της Αττικής σχεδόν κάθε εβδομάδα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κλοπιμαία και χρυσαφικά, τα οποία ξεπερνούσαν τα 700 κιλά και η αξία τους έφτανε τα 10 εκατ. ευρώ.

Η στόχευση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να αντιμετωπιστούν οι εγκληαμτικές ομάδες που δρουν στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, εξαρθρώθηκε πρόσφατα και η μεγαλύτερη σπείρα πορτοφολάδων της τελευταίας δεκαετίας, που έχει εκαντοντάδες κλοπές στο “παλμαρέ” της μέσα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγές της Ασφάλειας αναφέρουν πως έχουν εξαρθρωθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια συνολικά 868 σπείρες, έχουν κατασχεθεί 23 τόνοι κάνναβης, 919 κιλά ηρωίνης, 265 κιλά κοκαΐνης και 9.766 πιστόλια.

Από τα στατιστικά στοιχεία, όπως προκύπτει, στο κέντρο της Αθήνας η εγκληματικότητα έχει μετατοπιστεί προς τους μικρότερους και πιο εύκολους στόχους.

Κατά τη διετία 2015-2017 η βαρύνουσα εγκληματικότητα αφορούσε στο 30% και η μικροεγκληματικότητα στο 70%, ενώ τα ποσοστά τη διετία 2013-2014 ήταν αντεστραμμένα.

Σχετικά άρθρα