Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές ομάδες στην Αττική

Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές ομάδες στην Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Εγκληματική Ομάδα, Εγκληματική Οργάνωση,

Στην εξάρθρωση τριών εγκληματικών ομάδων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε πανεπιστήμια και νοσηλευτικές μονάδες, σε σπίτια καθώς και σε πεζούς προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα έκλεβε ηλεκτρονικό εξοπλισμό από γραφεία εταιρειών, πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσηλευτικές μονάδες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στους Αμπελόκηπους και την Ομόνοια δύο 24χρονοι και ένας 43χρονος Πακιστανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα διέπραττε κλοπές από οικίες στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ συνελήφθησαν, στη Μεταμόρφωση, τρία μέλη της, ηλικίας 27, 28 και 33 ετών, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, αφού προηγουμένως είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν οικία στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι δράστες δρούσαν συνήθως, βραδινές ή πρώτες πρωϊνές ώρες.

Αφού παραβίαζαν οικίες, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια, μετέβαιναν στην περιοχή των Αχαρνών, όπου προμηθεύονταν από διάφορα άτομα ναρκωτικές ουσίες για δική τους χρήση, με αντάλλαγμα τμήμα των κλοπιμαίων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές.

Τέλος, στα Άνω Λιόσια συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ληστείες σε βάρος πεζών, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών, κυρίως ανηλίκων και γυναικών, που περίμεναν σε στάσεις αστικών λεωφορείων.

Συγκατηγορούμενοι είναι και οι γονείς των συλληφθέντων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιοσίων εξιχνιάστηκαν ένδεκα περιπτώσεις ληστειών στην ίδια περιοχή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων.

Σχετικά άρθρα