Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραζιλία: Σύζυγος και εραστής ομολόγησαν τη στυγερή δολοφονία του Έλληνα πρέσβη Αμοιρίδη

Βραζιλία: Σύζυγος και εραστής ομολόγησαν τη στυγερή δολοφονία του Έλληνα πρέσβη Αμοιρίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Διπλωματικό Σώμα, Δολοφονίες, Κυριάκος Αμοιρίδης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, σύντροφος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του υψηλόβαθμου διπλωμάτη, πράγμα που είχε κάνει νωρίτερα και ο εραστής της, στρατιωτικός αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho .

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τη Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, όπως και τον στρατιωτικό αστυνομικό Sergio Gomes Moreira Filho που θεωρείται ως ο εραστής της συντρόφου του Αμοιρίδη και ένα ακόμη πρόσωπο, τον Eduardo Tedeschi, φίλο του στρατιωτικού αστυνομικού.

Πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο εκτιμά ότι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του πρέσβη Αμοιρίδη εμπλέκεται και ένα τέταρτο πρόσωπο,εξάδελφος του Sergio Moreira.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) την ενοχή του για συμμετοχή στη δολοφονία του Κυριάκου Αμοιρίδη ομολόγησε και ο Sérgio Gomes Moreira Filho, εραστής της συντρόφου του Έλληνα πρεσβευτή, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, 29 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, ένα προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.

Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο εραστής ομολόγησε πώς έσφαξε τον Έλληνα Πρέσβη – Η Φρανσουάζ διέταξε τον φόνο

Ο μοιραίος τσακωμός που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη

Αυτός είναι ο εραστής συνεργός της Φρανσουάζ Αμοιρίδη στον φόνο του Έλληνα πρέσβη

Σχετικά άρθρα