Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδίδεται στην Κύπρο ο καταζητούμενος συνεργάτης του Βγενόπουλου, Ζολώτας

Εκδίδεται στην Κύπρο ο καταζητούμενος συνεργάτης του Βγενόπουλου, Ζολώτας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Βγενόπουλος, Εφοπλιστές, Κύπρος, Σκάνδαλο,

Λίγες μόλις ώρες μετά την κηδεία του Ανδρέα Βγενόπουλου, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε την έκδοση του στενού συνεργάτη του και εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο, όπου έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Ζολώτας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορείται πως δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, καταθέτοντας ποσό της τάξης του ενος εκατομμυρίου ευρω σε λογαριασμό εταιρείας της κορης του, Αθηνάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του εχει συνδεθεί με αυτο του Ανδρέα Βγενόπουλου, καθως οι κυπριακές αρχες εκτιμούν οτι πίσω απο τη δωροδοκία κρυβόταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της MIG, που πέθανε το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η επίμαχη δωροδοκία είχε σαν στόχο ο εμπλεκόμενος πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κυπρου να συναινέσει στη μεταβίβαση μετοχών της Λαϊκής στον Βγενόπουλο, δίχως τον απαραίτητο έλεγχο.

“Κάναμε έφεση στον Άρειο Πάγο. Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και οχι για τις υπόλοιπες 28, η οποία και φέρει τον Μ. Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Προκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις οτι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο” ανέφερε μετά την έκδοση της απόφασης ο δικηγόρος του, Χρ. Μυλωνόπουλος.

Σχετικά άρθρα