Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χειροπέδες σε κατάσκοπο (;) στη Σάμο

Χειροπέδες σε κατάσκοπο (;) στη Σάμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Σάμος, Στρατόπεδο,

Ένας ακόμη κατάσκοπος συνελήφθη σε ελληνικό νησί την ώρα που φωτογράφιζε στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα μετά την Γαλλίδα υπήκοος τουρκικής καταγωγής η οποία συνελήφθη να φωτογραφίζει στρατόπεδο στην Ρόδο στις αρχές του μήνα ένας Πολωνός υπήκοος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να φωτογραφίζει στη Σάμο να φωτογραφίζει ένα στρατόπεδο.

Ο νεαρός Πολωνός παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου με την κατηγορία της κατασκοπείας, αφού στην κατοχή του βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό με φωτογραφίες από την στρατιωτική εγκατάσταση στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Οι ύποπτες κινήσεις του νεαρού Πολωνού έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου τα ξημερώματα την περασμένης Τρίτης.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία στο Καρλόβασι και μετά από έρευνες εντοπίστηκε στην πόλη ο 22χρονος Πολωνός.

Από την έρευνα στην οποία υποβλήθηκε ο Πολωνός, βρέθηκε στην κατοχή του πλούσιο ψηφιακό υλικό με φωτογραφίες από την στρατιωτική εγκατάσταση, το οποίο κατασχέθηκε.

Οι συλλήψεις αλλοδαπών κατασκόπων κυρίως με ευρωπαϊκή υπηκοότητα στα νησιά του Αιγαίου τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ένα συνηθισμένο πλέον φαινόμενο.

Σχεδόν δύο με τρείς κατάσκοποι συλλαμβάνονται κατά μέσο όρο τα καλοκαίρια από τις Αστυνομικές Αρχές και στην πλειονότητά τους είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι, οι οποίοι είτε επισκέπτονται τα νησιά ως τουρίστες για μικρή χρονική περίοδο, είτε διαβιούν ολόκληρο το καλοκαίρι στα νησιά ως συνταξιούχοι.

Σχεδόν στις περισσότερες περιπτώσεις οι κατάσκοποι εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας από τις οποίες έχουν στρατολογηθεί για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: www.viadiplomacy.gr

Σχετικά άρθρα