Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισόβια στους τρεις φονιάδες με τις μαγκούρες

Ισόβια στους τρεις φονιάδες με τις μαγκούρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντισκάρι, Κρήτη, Κωνσταντίνος Προβιδάκης,

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, πριν από περίπου ένα χρόνο, στο Αντισκάρι.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 11 το πρωί με την πρόταση της εισαγγελέως και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, αποφάσισε να επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στους 3 κατηγορούμενους.

Για τα δύο αδέρφια, τον 34χρονο και τον 25χρονο, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Δικαστές και ένορκοι δεν είχαν καμιά αμφιβολία για την ενοχή τους, αναφορικά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία που τους βάρυνε.

Αντιθέτως για τον 27χρονο βοσκό τους, που επίσης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του άτυχου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-2.

Μία εκ των δικαστών και ένας ένορκος που μειοψήφισαν είχαν την άποψη ότι ο 25χρονος έπρεπε να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Κανένα ελαφρυντικό

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα από το ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τους πελάτες τους, συμφωνώντας με τη θέση της εισαγγελέως, η οποία τόνισε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι.

«Επειδή είναι νέοι άνθρωποι θα ήθελα να δώσω ελαφρυντικό αλλά όχι αορίστως και χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι, για να «σπάσουν» τα ισόβια», είπε χαρακτηριστικά.

Καμιά αντίδραση

Αν και απόφαση του δικαστηρίου δεν ικανοποίησε κανένα από τα συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος στη δικαστική αίθουσα, φρόντισαν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και οι διαμαρτυρίες τους περιορίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν με τους συνηγόρους τους, στους διαδρόμους του δικαστηρίου.

Όμως και η άλλη πλευρά, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Προβιδάκη, που παρακολούθησε από τα διπλανά καθίσματα του ακροατηρίου την διαδικασία, απέφυγε να επιδείξει την ικανοποίηση που ένιωσε από την απόφαση του δικαστηρίου. Και χθες τα αστυνομικά μέτρα ήταν ισχυρότατα εντός και εκτός της δικαστικής αιθούσης.

Η απόφαση

Το δικαστήριο έκρινε τους 3 κατηγορούμενους ενόχους όπως κατηγορούνται για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Προβιδάκη καθώς και για τα πλημμελήματα που τους βάρυναν.

Στον 34χρονο που φέρεται ότι ξεκίνησε το επεισόδιο επιτιθέμενος στον 51χρονο με την μαγκούρα, επέβαλλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς και φυλάκιση 26 μηνών για τις πλημμεληματικές πράξεις που του αποδώθηκαν.

Στον 25χρονο αδερφό του εκτός από τα ισόβια επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ στον 27χρονο βοσκό τους τα ισόβια συνοδεύτηκαν από 3 χρόνια και 4 μήνες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι από το εδώλιο άκουσαν την καταδίκη και την ποινή τους με κατεβασμένο το κεφάλι.

Και… κόντρα στο τέλος

Το τέλος της δίκης επιφύλαξε και μια… «κόντρα» ανάμεσα στην έδρα και τους συνηγόρους των δύο αδερφών, κ.κ. Άγγελο Ζερβό, Βενιζέλο Κάββαλο και Μανόλη Μαρκογιαννάκη.

Την ώρα που το δικαστήριο ήταν έτοιμο να κηρύξει τη λήξη της δίκης, οι τρεις δικηγόροι έθεσαν θέμα μετατροπής της ποινής που επιβλήθηκε στους πελάτες τους για τα πλημμελήματα, σε χρηματική.

Αντιθέτως οι συνήγοροι του 27χρονου βοσκού κ.κ. Στειακάκης και Φουκάκης αρνήθηκαν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα.

Το δικαστήριο αποχώρησε και όταν επέστρεψε, η εισαγγελέας πρότεινε η μετατροπή να γίνει προς 80 ευρώ την ημέρα, η οποία μεταφράζεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι δικηγόροι έκαναν λόγο για εκδικητική και τιμωρητική στάση από την πλευρά της εισαγγελέως όμως τελικά το δικαστήριο όταν επέστρεψε στη δικαστική αίθουσα, συμφώνησε με την εισαγγελέα.

«Να είμαστε όλοι καλά να σας φέρουμε την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου» ήταν η αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη και ενώ η έδρα αποχωρούσε από την αίθουσα.

Πηγή: Creta Live

Σχετικά άρθρα