Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Uber αναστέλλει την υπηρεσία UberΧ στην Αθήνα – Τι αναφέρει

Η Uber αναστέλλει την υπηρεσία UberΧ στην Αθήνα – Τι αναφέρει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκινητιστές, Ταξί (Όχημα Δημόσιας Μεταφοράς),

Σε αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη και μέχρι νεωτέρας προχωρά η Uber, μετά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.

H εταιρεία διευκρινίζει πάντως ότι δεν φεύγει από την Ελλάδα, αφού θα συνεχίσει να λειτουργεί η υπηρεσία uberTAXI.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η αναστολή της uberX θα ισχύσει έως ότου βρεθεί λύση.

«Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο» αναφέρει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι Έλληνες τις υπηρεσίες της.

«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα.

»Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η Uber, η οποία παρέχει αδειοδοτημένη υπηρεσία στην ελληνική πρωτεύουσα, έχει αντιμετωπίσει την αντίθεση οδηγών ταξί που την κατηγορούν ότι παίρνει τις δουλειές τους», μεταδίδει το Reuters.

Η Uber λειτουργεί σε 65 χώρες και περισσότερες από 600 πόλεις ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας έχει παρουσία από το 2015. Η εταιρεία αναφέρει ότι περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή.

«Ξεκινήσαμε το 2009 με στόχο να λύσουμε ένα απλό πρόβλημα – πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια μετακίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού;

»Μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια και πέντε δισεκατομμύρια μεταφορές ατόμων, αντιμετωπίζουμε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ρύπανσης στις πόλεις μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Uber.

H επιστολή που έστειλε η εταιρεία στους χρήστες του uberX:

Σχετικά άρθρα