Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ – Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 126,2 εκατ. ευρώ

Ισχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ – Ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 126,2 εκατ. ευρώ
Διαβάστε σχετικά για ΟΠΑΠ,

Iσχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ το 2017 αφού κατέγραψε αυξημένα καθαρά έσοδα προ εισφορών κατά 4,1% τα οποία ανήλθαν σε €1,455 δισ. από €1,398 δισ. το 2016.

Παράλληλα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης 2017 διαμορφώθηκαν σε €306,5 εκατ. από €307,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα καθαρά κέρδη χρήσης 2017 ανήλθαν σε €126,2 εκατ. μειωμένα κατά 25,9% σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε στις 26.03.2018 να προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25.04.2018, τη διανομή για τη χρήση 2017 συνολικού μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου.

Λαμβάνοντας υπόψη την ήδη πραγματοποιηθείσα διανομή προμερίσματος ύψους €0,10, το υπόλοιπο μερίσματος που θα προταθεί ανέρχεται στα €0,30.

Υπό την αίρεση της έγκρισης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η αποκοπή του μερίσματος θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 07.05.2018, ενώ η έναρξη πληρωμής τη Δευτέρα 14.05.2018.

Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ

“Το 2017 ήταν μια απαιτητική χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΠΑΠ δήλωσε αρχικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου και χρήσης 2017.

Και συνέχισε λέγοντας: “Ξεκινώντας με τη νέα σύμβαση συνεργασίας που υπογράψαμε με τους πράκτορές μας στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καταφέραμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία μια σειρά νέων πρωτοβουλιών. Αυτές αποτελούν ισχυρή βάση για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων οφελών και θα διασφαλίσουν την επίτευξη του Οράματος 2020 της εταιρείας.

Οι ισχυρές επιδόσεις μας στο τέταρτο τρίμηνο προσφέρουν σοβαρές ενδείξεις και στηρίζουν τις προσδοκίες για επιστροφή σε ουσιαστική ενίσχυση των εσόδων τόσο για το 2018 όσο και μετά από αυτό. Σε συνέχεια των τάσεων του τρίτου τριμήνου, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα στοιχηματικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Virtual παιχνιδιών και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), ενώ η συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) είχε σταθερά ανοδική πορεία.

Παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης μας, τις επενδύσεις στο δίκτυό μας και τη συνεπή παροχή μιας παικτικής εμπειρίας διασκέδασης.

Το 2017 ενισχύσαμε επίσης τη δέσμευσή μας προς την κοινωνία, τόσο στον τομέα του Υπεύθυνου Παιχνιδιού, όσο και μέσω του βραβευμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

Το 2018 συνεχίζουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων στους τομείς της τεχνολογίας και των προϊόντων -και ιδιαίτερα την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs και των SSBTs. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε τις νέες στοιχηματικές μας πλατφόρμες για τα πρακτορεία μας και το διαδίκτυο.

Μαζί με τους πελάτες μας μετράμε αντίστροφα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας, την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση για το 2018.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ομάδας του ΟΠΑΠ, τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας, για τη σκληρή δουλειά και τη συμβολή τους στην επίτευξη των αποτελεσμάτων μας το 2017.”

Σχετικά άρθρα