Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά την Tesla και η Microsoft θέλει να επενδύσει τεχνολογικά στην Ελλάδα

Μετά την Tesla και η Microsoft θέλει να επενδύσει τεχνολογικά στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Microsoft, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Μετά την Tesla ένας ακόμη κολοσσός της τεχνολογίας η Microsoft θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα θέλει να συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει ήδη κάνει πρόταση για τη δημιουργία ενός κέντρου καινοτομίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Βαρσακέλη, υπάρχει πρόταση από το Microsoft Innovation Center της Ελλάδας να δημιουργηθεί στο ΑΠΘ ένα κέντρο καινοτομίας, με την αρωγή της εταιρείας, που θα υποστηρίζει τους νέους ερευνητές να εξελίξουν το έργο τους και στη συνέχεια να έρχονται σε επαφή είτε με venture capitals, είτε με επενδυτές ή με εταιρείες που θα ήθελαν να ασχοληθούν.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για να διερευνήσουμε τους τρόπους που μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, που βέβαια θα είναι στενά συνδεδεμένο με το ΓΜΤ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να ανακοινώσουμε, είναι μία πρόταση από την εταιρεία προς το ΑΠΘ» δήλωσε ο κ. Βαρσακέλης.

Στην παρούσα φάση, το ΑΠΘ διαθέτει πέντε spin-off εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης για την αυτοκινητοβιομηχανία, στην καταγραφή και μοντελοποίηση οδικών ατμοσφαιρικών εκπομπών αερίων, στην κατασκευή και τον χαρακτηρισμό εξελιγμένων νανοσωματιδίων, στην ανάπτυξη λύσεων για τη συμπαραγωγή ενέργειας από οργανικά κατάλοιπα επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου και στην ολιστική αξιολόγηση της ποιότητας λογισμικού με βάση το πρότυπο ISO/IEC 25010.

«Οι τεχνοβλαστοί έχουν πολύ στενή σχέση με τις ερευνητικές ομάδες του πανεπιστημίου και αποτελούν στην ουσία και οχήματα για μεταφορά ερευνητικών έργων στο πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα, η “Exothermia” και η “Emisia” από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών είναι δύο τεχνοβλαστοί που συνεργάζονται με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes και η BMW, οι οποίες αναθέτουν στη συνέχεια ως υπεργολαβία στο ΑΠΘ, στο αντίστοιχο εργαστήριο, κάποιες εργασίες που δεν μπορούν να κάνουν in situ» ανέφερε ο αναπληρωτής πρύτανης.

Σε ό,τι αφορά στη βιομηχανική έρευνα (για το διάστημα 2014-17) πραγματοποιήθηκαν 2.358 έργα βιομηχανικής συνεργασίας, που χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από ιδιωτικές επιχειρήσεις, με κύκλο εργασιών 29,3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει το 16,39% του συνολικού κύκλου εργασιών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΠΘ.

Ενδεικτικές συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες είναι με τις: Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών, Ελλάδας, Agris AE, ΒΙΟΖΩΚΑΤ, ΑΛΟΥΜΥΛ, Γενική Χημικών Προϊόντων, Κρέτα Φαρμ, Κομποστοποίηση ΕΕ, Σουρωτή, Ντόπλερ κ.ά. Και συνεργασίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού: Hyundai Motor, Astrazaneca, Man Truck & Bus, Novartis, CHR, Hansen A/S Toyota, Abbott, Wyeth κ.ά.

Ο αμερικανικός κολοσσός Tesla στήνει HUB στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά άρθρα