Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Δημόσιο επιστρέφουν μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Στο Δημόσιο επιστρέφουν μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ
Διαβάστε σχετικά για ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Στο Δημόσιο επιστρέφει η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ.

Σημειωτέον, οι μετοχές είχαν μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο 2011. Πρόκειται για 16.967.000 μετοχές της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97 % του μετοχικού κεφαλαίου τής Επιχείρησης) και 3.630.001 μετοχές της ΕΥΑΘ. Η διυπουργική απόφαση έρχεται σε συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ.1906/2014), από την οποία προκύπτει ότι δεν είναι συνταγματικώς ανεκτή η αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ.

Παράλληλα, από το πνεύμα της εν λόγω απόφασης προκύπτει ότι το Δημόσιο είναι σκόπιμο να μην αποξενωθεί από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ.

Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύεται και η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την ανάθεση της διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή παραχωρησιούχου νέας άδειας καζίνο εντός της περιοχής Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Σχετικά άρθρα