Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΕΗ πολύ κοντά να αγοράσει τον όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας EDS σε Σκόπια, Σερβία, Σλοβακία και Κόσοβο

Η ΔΕΗ πολύ κοντά να αγοράσει τον όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας EDS σε Σκόπια, Σερβία, Σλοβακία και Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Σερβία, Σκόπια, Σλοβακία,

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο για την εξαγορά του Ομίλου EDS -εταιρείας του τομέα εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ΠΓΔΜ- βρίσκεται η ΔΕΗ.

Η EDS ιδρύθηκε το 2012 και έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσοβο.

Ο όμιλος EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σερβία, στο Κόσοβο, στη Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.

Είναι βασικός συμμετέχων στο απελευθερωμένο κομμάτι της Ηλεκτρικής Αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις με ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 320 MW ή το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους.

Η EDS αναπτύσσει δραστηριότητα και στη λιανική αγορά της Σερβίας όπου ήδη έχει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 10ΜW στο τέλος του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης της.

Η παραπάνω επιχειρηματική πρωτοβουλία συνιστά σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Βαλκανική, στην προοπτική της προωθούμενης ενοποίησης της αγοράς Η.Ε. της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα