Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ίδρυμα Vodafone: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ η συνεισφορά σε κοινωνικές δράσεις

Ίδρυμα Vodafone: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ η συνεισφορά σε κοινωνικές δράσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Vodafone,

Σε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η μέχρι τώρα συνεισφορά του Ιδρύματος Vodafone στην ελληνική κοινωνία την τελευταία επταετία για τη στήριξη των κοινωνικών του δράσεων.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης σε εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιούνται, το Ίδρυμα θα προχωρήσει σε ενίσχυση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα. Τόνισε δε πως ο στόχος είναι διττός, αφενός δηλαδή να δοθεί ανακούφιση σε ευπαθείς ομάδες, αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2002, συνεργαζόμενο με περισσότερους από 70 οργανισμούς και φορείς. Έχει υποστηρίξει δράσεις και προγράμματα για την κάλυψη σημαντικών, πάγιων και διαρκών αναγκών στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης με στόχο την επιμόρφωση, την κοινωνική επανένταξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Έχει επίσης συμβάλλει σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έχει ανταποκριθεί και συνεισφέρει σε ανάγκες ως αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών ή ανθρωπιστικών κρίσεων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 536 χιλ. άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα. Συνολικά, εδώ και 25 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί προγράμματα σε 27 διαφορετικές χώρες.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο διευθυντής του Ιδρύματος Vodafone Andrew Dunnett, ο οποίος μίλησε για τους σκοπούς της πρωτοβουλίας, αναφέροντας δράσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα είναι τα εξής:

– Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone: Υλοποιείται από το 2006 και αξιοποιεί το δίκτυο της Vodafone ώστε να παρέχει σε ανθρώπους που ζουν σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας πρωτοποριακές και καινοτόμες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.

– Ιnstant Network & Instant Classroom- Υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων: Υλοποιείται από το 2015, στηρίζοντας το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση ανθρωπιστικών κρίσεων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι πληθυσμοί που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή άτομα που ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, προσφέροντας ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε επικοινωνία, Internet, τεχνολογίες, υποδομές και εκπαίδευση.

– Εργαστήρια STEM Empowering Youth – Καινοτομία στην τοπική κοινωνία: Αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πρωτοβουλιών εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας με λιγότερες ευκαιρίες εξωσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science Communication – SciCo, σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

– Vodafone World of Difference- Ευκαιρίες Απασχόλησης για Νέους: Υλοποιείται από το 2010 και στηρίζει την απασχόληση των νέων δίνοντάς τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Κάθε χρόνο, μέσω του προγράμματος, 10 νέοι εργάζονται στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό τους. Τα τελευταία 7 χρόνια, 54 νέοι έχουν εργαστεί στην ΜΚΟ της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

– Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Vodafone & Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας – Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας: Από το 2005 υλοποιούνται τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία παρακολουθούν παιδιά των χωριών και της ευρύτερης περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο, τα εργαστήρια εμπλουτίστηκαν και στο πρόγραμμα εντάχθηκαν μαθήματα νέων τεχνολογιών όπως Web design και Multimedia. Παράλληλα, από το 2012, το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει τα 9 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που καλύπτουν βασικές ανάγκες 2.170 οικογενειών σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα