Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος και Δούρου θα βραβεύσουν καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις

Μίχαλος και Δούρου θα βραβεύσουν καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου,

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, τα Βραβεία ATHENS STARTUP AWARDS για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις.

Με τα βραβεία αυτά το Ε.Β.Ε.Α. και η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των κοινών σκοπών τους για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης, επιδιώκουν να ενισχύσουν το δημιουργικό πνεύμα και τις δεξιότητες που σχετίζονται με το επιχειρείν των νέων ανθρώπων και να ανταμείψουν τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους με την οποία αποδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Οι υποψήφιες προς βράβευση νεοφυείς επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή τεκμηριωμένη σχετική επιχειρηματολογία βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται επαρκώς ο καινοτομικός χαρακτήρας των προϊόντων και/ή των υπηρεσιών τους. Τα εν λόγω προϊόντα ή υπηρεσίες οφείλουν να διαφοροποιούνται, ουσιαστικά, από άλλα ομοειδή που κυκλοφορούν ή κυκλοφορούσαν στο παρελθόν. Πέραν αυτών, θα συνεκτιμηθεί εάν και κατά πόσο καλύπτουν νέες ανάγκες καθώς και η εξαγωγική προοπτική και η εξωστρέφεια τους.

Εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα της νεοφυούς επιχείρησης να προβεί στην υλοποίηση και επιχειρηματική αξιοποίηση της ιδέας της. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες της επιχειρηματικής ομάδας μεγάλη βαρύτητα θα δίνεται στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες των υποψήφιων που σχετίζονται με το επιχειρείν, καθώς και τη συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων της ομάδας με τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας (Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Οικονομική Διαχείριση κ.τλ.).

Τα κριτήρια αξιολόγησης διακρίνονται σε τρεις (3) κύριες ομάδες:

-Επιχειρηματική Ιδέα, με ειδική βαρύτητα 40% όπου θα ληφθούν υπόψη: Η σαφήνεια της επιχειρηματικής ιδέας, η ανταπόκριση της σε πραγματικές/προβλέψιμες ανάγκες της αγοράς, τα πλεονεκτήματα της σε σχέση με υφιστάμενες λύσεις, η ωριμότητα της, η δυνατότητα εξωστρέφειας καθώς και η Πρωτοτυπία/Καινοτομία/ Ευρεσιτεχνία.

-Επιχειρηματική Ομάδα, με ειδική βαρύτητα 30%, όπου θα ληφθούν υπόψη: Η συνάφεια της ακαδημαϊκής εξειδίκευσης και εμπειρίας με την επιχειρηματική ιδέα, η προηγούμενη εμπειρία σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και η συμπληρωματικότητα της επιχειρηματικής ομάδας.

-Σχέδιο Αξιοποίησης Επιχειρηματικής Ιδέας, με ειδική βαρύτητα 30%, όπου θα ληφθούν υπόψη: η ανταγωνιστικότητα των νέων προϊόντων υπηρεσιών σε σχέση με τυχόν υφιστάμενες λύσεις/ανταγωνιστικά προϊόντα, η εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου ή/και σχεδίου marketing, η επενδυτική ελκυστικότητα και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν θα απονεμηθούν τρία χρηματικά βραβεία που θα συνοδεύονται από τιμητικό πάπυρο.
1ο Βραβείο 10.000 €
20 Βραβείο 5.000 €
3ο Βραβείο 3.000 €

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την υποψηφιότητά τους, μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στο www.THEAthensincube.gr και τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 8ος όροφος), υπεύθυνη κα Χ. Κουντουριώτη τηλ. 211-1036905, email: info@theathensincube.gr

Σχετικά άρθρα