Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«StartupGnosis»: Μια startup που καλύπτει την ανάγκη αξιολόγησης των startups

«StartupGnosis»: Μια startup που καλύπτει την ανάγκη αξιολόγησης των startups
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας,

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το «StartupGnosis»

Το «StartupGnosis» είναι μια πρωτοποριακή διαδικτυακή εφαρμογή η οποία –με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης– θα αναλύει ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία χιλιάδων startups, με σκοπό την πρόβλεψη της πιθανότητας επιτυχίας εκείνων που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, καθώς και αυτών που ήδη δραστηριοποιούνται.

Το «StartupGnosis» θα καλύψει την ανάγκη αξιολόγησης των startups πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Το προϊόν θα καταστήσει εφικτή την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας (π.χ. διαχείριση ρίσκου επένδυσης, ανάδειξη νέων τεχνολογικών τάσεων) στον κλάδο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) και στην ανάπτυξη καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το «StartupGnosis» διαφοροποιείται σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, διότι θα συλλέγει αυτόματα δομημένες –και μη– πληροφορίες, π.χ. διαδικτυακά άρθρα, αντιδράσεις χρηστών, σχόλια και στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε startup. Επίσης, θα εξάγεται αυτόματα ο βαθμός καινοτομίας (Novelty/Innovation Score) της κάθε startup, ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως ακόμα μια παράμετρος αξιολόγησης.

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα” και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠA.

Σχετικά άρθρα