Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Philanthropoli»: Η πρώτη φιλανθρωπική «πόλη» του διαδικτύου

«Philanthropoli»: Η πρώτη φιλανθρωπική «πόλη» του διαδικτύου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας,

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η «Philanthropoli»

Η «Philanthropoli» αποτελεί την πρώτη φιλανθρωπική «πόλη» του διαδικτύου, η οποία συγκεντρώνει τις ΜΚΟ της χώρας μας σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα. Μέσα από το site οι οργανώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν κάνοντας μία δωρεά, διοργανώνοντας μία καμπάνια “crowdfunding” ή ακόμη επιλέγοντας την εθελοντική δράση σε μία οργάνωση.

Σκοπός της Philanthropoli είναι η επανεκκίνηση της φιλανθρωπίας στη χώρα μας, η οποία πλήττεται σημαντικά λόγω της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης. Το site αποτελεί ένα συγκεντρωτικό μέσο όλων των φιλανθρωπικών οργανισμών της χώρας μας και των αναγκών τους, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως ένας σύνδεσμός με το κοινό των δωρητών, ώστε να επικοινωνούνται και να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των οργανώσεων.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι μία από τις πρώτες προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό της φιλανθρωπίας, ο οποίος επιτυγχάνεται μέσα από τη χρήση της νέας τεχνολογίας και εξυπηρετεί στη συνολική απλοποίηση της διαδικασίας της δωρεάς που μέχρι και σήμερα πραγματοποιείτο μεμονωμένα με αναχρονιστικές παραδοσιακές μεθόδους.

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα” και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠ.

Σχετικά άρθρα