Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εθνική τράπεζα ετοιμάζεται να φύγει από Τουρκία

Η Εθνική τράπεζα ετοιμάζεται να φύγει από Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Finansbank, Εθνική Τράπεζα, Τουρκία, Τράπεζες,

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει συζητήσεις με επενδυτές, εξετάζοντας τις εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές για τη Finansbank, αναφέρει η τουρκική θυγατρική του ελληνικού ομίλου σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Αντίστοιχα και η Εθνική, σε νεότερη ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «Σε συνέχεια της από 29.09.2015 σχετικής ανακοίνωσης, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι πρόκειται να προβεί σε επαφές με πιθανούς επενδυτές στο πλαίσιο της διερεύνησης εναλλακτικών στρατηγικών επιλογών για τη Finansbank».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Κατάρ προχώρησε και η Qatar National Bankμ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη “σημαντικές εξελίξεις”.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες φέρουν την Qatar National Bank, τις τουρκικές Garanti και Fibabanka καθώς και έναν κινεζικό όμιλο να έχουν εκφράσει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, καταθέτοντας προσφορές για την τουρκική τράπεζα.

Με βάση το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές, η ΕΤΕ έχει δεσμευτεί να πουλήσει το 40% της Finansbank -ελέγχει σχεδόν το 100%-, αλλά ανέβαλε τον σχεδιασμό για αργότερα εντός του έτους, λόγω ανησυχιών για το τίμημα.

Σχετικά άρθρα