Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιμή Ντενίση εναντίον Μαρίας Ρεπούση για τον “συνωστισμό”

Μιμή Ντενίση εναντίον Μαρίας Ρεπούση για τον “συνωστισμό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Μέσα από το έργο μου απαντάω και στην κυρία Ρεπούση, η οποία είχε μιλήσει για συνωστισμό στη Σμύρνη», δήλωσε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά η Μιμή Ντενίση με αφορμή την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», που ανέβηκε την περασμένη Πέμπτη στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου.

Ως σκηνοθέτις, συγγραφέας και πρωταγωνίστρια, η γνωστή ηθοποιός υπογράφει, όπως λέει η ίδια, ίσως το σημαντικότερο έργο της ζωής της:

«Για εμένα η συγγραφή για τη Σμύρνη ήταν όνειρο. Ψάχνοντας, ανακάλυψα πως υπάρχει πολύ λογοτεχνικό υλικό, σε αντίθεση με τα θεατρικά έργα, που είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Η έρευνά μου διήρκεσε κοντά τρία χρόνια και ανέτρεξα σε πάρα πολλές ιστορικές πηγές, όπου ανακάλυψα σοκαριστικά στοιχεία».

Έχοντας αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, η Μιμή Ντενίση επιστράτευσε και τις γνώσεις της ως ιστορικός:

«Διαβάζοντας για τη Σμύρνη, έμαθα πράγματα που έχουν αποκρυφτεί, προφανώς για διπλωματικούς σκοπούς. Είναι συγκλονιστική η ιστορία της Σμύρνης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η καταστροφή της. Μέσα από το έργο μεταφέρω εικόνες από τη ζωή των Μικρασιατών, από τη συνύπαρξή τους με τους άλλους λαούς, αλλά και από το βίαιο φευγιό τους από τα χώματά τους», λέει συγκινημένη η κυρία Ντενίση, η οποία αποκάλυψε πως το έργο της θα κυκλοφορήσει σύντομα σε βιβλίο, ενώ θα μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη με την Ολυμπία Δουκάκη σε ρόλο αφηγήτριας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου των Παραπολιτικών εάν θεωρεί ότι οι νεότεροι Έλληνες, θα μπορούσαν να διδαχτούν κάτι από την καταστροφή της Σμύρνης, η Μιμή Ντενίση απάντησε:

«Οι Σμυρνιοί δεν γκρίνιαζαν, παρά τις κακουχίες που τους βρήκαν. Ηταν ενωμένοι και φρόντισαν να εξελιχθούν. Θεωρώ πως πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία μας».

Σχετικά άρθρα